[]

tek yasayanlar yemegi nasil hallediyorsunuz

kendiniz yemek pisiriyor musnuz neler pisiyorsunuz tek kisi icin yoksa hep disardan mi yiyorsunuz




 
Hiç dışardan yemem. Hep kendim yapıyorum. Bilmemne Ablanın ev yemekleri nefasetinde ve çeşitliliğinde değilse de idare eder durumdayım.

Ağır spor yaptığım dönemlerin alışkanlığıyla tavuğa ve pilava abanma adetim devam ediyor.
Yalnız yaşayanlar için airfryer, elektrikli tencere, buharlı pişirici üçlüsünün hayat kurtarıcı olduğunu düşünüyorum.

Hatta ben işi biraz abartmış durumdayım. Ekmek yapma makinem de var. Ekmeğimi, yoğurdumu kendim yapıyorum.(Market uzak, kim gidecek ekmek almaya :)
  • Mirket  (09.04.24 14:40:24) 
Eve geç geleceksem dışarıda yediğim oluyor. Yılbaşından beri çok nadiren eve yemek söyledim. Fiyatlar arttı, sipariş sitelerinin limitleri fazla oluyor yakın yerler haricinde. Hem eski tadı, kalitesi yok. Yedikten sonra rahatsız oluyorum bazen.

Markete çıktıkça köfte ve bonfile alıyorum birkaç paket. Hepsini porsiyonladıktan sonra buzluğa kaldırıyorum. Haftada birkaç kere onları yiyorum.

Düdüklü kullanamadığım için nohut, barbunya gibi bakliyatları konserveyle hallediyorum. Çiğ paketine göre pahalıya denk geliyor ama basınçlı pişirici alana kadar böyle devam :)

Airfryer aldığımdan beri tencere yemeği pek yapmadım. Köfteyi airfryerda yapıyorum. Bonfileyi ve kuşbaşını tavada. Baget yine airfryer.

Sebze yemeği pek sevmediğim için özellikle şubattan beri salata yemeye daha çok özen veriyorum. Kahvaltı yapmadığım ya da okulda geçiştirdiğim için genelde akşamı sadece evde yiyorum ve mutlaka salata yapıyorum. Turşu ve mısır da katıyorum kafama göre.

Buzlukta mutlaka Superfresh'in hazır ürünlerinden bulunduruyorum. Üç harfli marketlerin de hazır gıdalarını denedim aradaki fiyat farkına değmez bence.
  • black holes in the sky  (09.04.24 15:02:48) 
Dışardan çok söylüyorum maalesef. Onun dışında migrosta falan satılan gurmepack diye bi marka var, onun yemeklerini alıp mikrodalgaya atıyorum son zamanlarda. Bi de hazır tavuk, köfte vs alıp airfryerda pişiriyorum. Yemek yapmak gözümde çok büyüyen bir olay, olabildiğince pratik şekilde geçirmeye çalışıyorum


  • nundu  (09.04.24 15:12:41) 
Disaridan arada bir soylerim. Genelde kendim yaparim. Bakliyatlari ve yesillikleri hazir bulundururum ki canim bisi yapmak istemszse bi salata yapiveririm.
Buzlukta hep simitteb ete bir seyler tutarim, bazen lahmacun bile olur. Cikarip hemen yapivermek icin. Et, sebze, bakliyat seklinde ogunlerim. Etle ugrasmak istemezsem hindi fileto veya ton baligi konserveyi bi atesten gecirip soslayip salataya koyarim. Boyle basit cozumler yapabilirsiniz aslinda.
Pratik olsun diye et, tavuk alip porsiyonlu olarak buzluga atabilirsiniz. Bakliyatlari onden haslayip dondurabilirsiniz. Fazla yemek yapip konserveleyebilirsiniz.
  • mor oje  (09.04.24 16:24:58) 
dışardan yemeyi sevmiyorum. kendim de mutfakta zaman geçirmeyi de severim. bazen canımın çektiği şeyleri liste yaparım ona göre malzeme alır yemeği yaparım. bazen de gelişigüzel. dün mercimekli köfte yapıp yedim. ondan önceki gün kendim hamburger yaptım. ondan önceki gün ali nazik. yarın yüksük çorbası yapmayı planlıyorum.


  • dedim ben sana  (09.04.24 16:59:56) 
Bakliyat, kolay sebze yemeklerini filan yapıyorum. Et, balık dışarıda yerim. İş, ev çevresinde beğendiğim birkaç yer var, sipariş verdiğim de oluyor.


  • asteriks  (09.04.24 17:04:55) 
Ben biraz daha detay vereyim.
Buzlukta sürekli pizza bulundururdum. Bi gün baktım etten pahalı. Gidip bir kilo kuzu külbastı ile dana antrikot aldım. Terbiye edip birer parça buzdolabı poşetine koyup donduruycuya attım. Bir miktar da ikeadan donmuş somon, metrodan donmuş sebze ve parmak patates, süperfresh bezelye, kendi haşladığım nohut, buzdolabı poşetine konmuş 100 er gram kıyma, ya da kuşbaşı, 200 er gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü, 2 şer adet kemiksiz tavuk but. Her an buzlukta.

Buharlı pişiricide biraz donmuş sebze haşla, biraz pilav pişir, airfryerde bir somon veya külbaştı veya antikot kızart yanına. Tamam. 3 dakika uğraşırsın. 40 dakikada pişer. Hepsi saatli alarmlı, pişti mi pişiyor mu derdin yok. Kafan dinç.
  • Mirket  (09.04.24 17:33:31) 
kizartma vs veya alengirli olmayan yemeklerden gidiyorum. hafta sonundan düdüklüdekileri hallediyorum. çorbayı da öyle, buhar pişiricisi en büyük yardımcılarımdan biri. salata yapmak da kolay. bilmiyorum ya da bana yük olarak gelmiyor. fırını da kullanmak + olarak.


  • evimin paspasi  (10.04.24 09:51:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.