[]

bir kaç ton fındığı kime satabilirim?

her sene 1,5-2,5 ton arası fındık hasatı var. klasik her fındık üreticisi gibi bu fındıklar aracılara satılıyor. onlarda genelde ferrero'ya vs satıyor.

ancak mesela son hasat-satış zamanı olan eylül ekim 2023'de 82 liraydı. satarken de yine bişeyler oluyor 76-78 liraya satılıyor. ancak şu an dışarıda bir kg fındık 450 lira ile 700 arasında satılıyor kalitesine göre. muhtemelen bu sene 2024 için de fındık kilosunu 130-140 liradan alacaklar. sonbaharda ise raf fiyatı kim bilir ne olacak.

daha önce yurtdışına heves ettim ancak onda da karşı taraf avrupaya x ili deposuna kadar nakliye + bilmem kaç farklı gramajda paketleme vs vs istediği için vazgeçtim. o kadar detaya girebilsem zaten seninle uğraşmam deyip geçtim.

bunu bir şekilde bir yerlere satmak istiyorum ama hiç bilgim de yok açıkçası bir yol gösterebilecek veya "ben olsam bunu denerdim" diyeniniz var mı?

 
benim Antalya'da domatesci, avokadocu arkadaslarim (aileleri ciftci seralari falan var) hale vermeyip instagramdan satis yapiyor, belki deneyebilirsin.


  • Ley  (08.04.24 23:35:40) 
Bu iç fındık mı kabuklu fındık mı?

Yani ben 50-60 kg alıyım, öteki 100-200 alsın zaten biter.

Makul bi fiyat belirlerseniz bu şekilde ilanlarla bile eritirsiniz 2 tonu bence.

Aracıları zengin etmeyelim.
  • msb  (08.04.24 23:42:13) 
@ley, instagram çok uzak olduğumuz bir dal düşünebiliriz ama hiç bilgimiz yok açıkçası :/ teşekkürler yine de bi bakacağız.

@msb, fark ettim de bilmeyen için karmaşık yazmışım. 76-78'e satıldı dediğim kabuklu, markette satılan 450-700 arası kabuksuz fiyatları. teknik olarak kabuklu kabuksuz satmak istersek ikisini de satabiliriz. bu arada bireysel 50-60 kg alan olursa satmak isteriz de o kadar alacak kişiyi de hiç duymadım.

en son acaba kendim 500 gr - 1kg paketleyip mi satsam diye düşüneceğim ama bakalım. sağa sola market açmak gerekir internette, sosyal medyada vs
  • avatar is back  (09.04.24 00:07:39) 
www.go4worldbusiness.com şöyle bir site var global, bi arkdaşım da çörek otu satmak istiyordu... onun için bulmuştuk..


  • gaea  (09.04.24 00:14:25) 
450 dediğin kavrulmuş kabuklu fındık. oraya gelene kadar bir sürü işlemden geçiyor zaten sen de biliyorsun.

yani bence bunun en iyi yöntemi kavurup paketleyip satmak. böyle kabuklu fındık verip kavrulmuş paketlenmiş alabildiğin işletmeler var onlara bakabilirsin. böylece kilo kilo satabilirsin. ama uğraş yani sonuçta.
  • jelly bear  (09.04.24 00:16:59) 
fitch bu sene %58 enflasyon bekliyor.
küçük kuruyemişçilere maksimum 50-100 kilo satabilirsin. onlar da kavurulmuş, kabuksuz isterler. kuruyemişçiden bildiriyorum.

  • Mehmettheslim  (09.04.24 00:41:32) 
yöresel fuarlar mı günler mi ne oluyor, onları kovala derim. sana yakın yer olursa satarsın orada.


  • evimin paspasi  (09.04.24 19:58:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.