[]

usd hesabından harcama

yurtdışında bankadaki usd hesabımdan harcama yapmak istiyorum, kur farkı yememek için. bunun için usd hesabı için ayrı debit kart mı almalıyım, yoksa halihazırdaki debit kartımı usd hesabıyla ilişkilendirebilir miyim? nasıl oluyor bu iş?




 
debit karttan otomatik TL çekmek istiyor. USD hesabına bağlı ayrı bi kart vs. olabiliyor mu bankanıza sormanız lazım. Anlaşmalı bankalar arası USD çekme olabiliyormuş ama herhangi pos cihazında harcama yaparken olmaz o sanırım, para çekerken ve sadece anlaşmalı atmde oluyor.

Ben şöyle yapıyorum, kredi kartımda döviz ekstresi açık. Amerika'da olacaksanız zaten USD çeker, mesela İngiltere'de falan da pounddan Usd'ye çevirip çekiyor. Ben sonuçta kredi kartı ekstremi vadesiz hesabımdaki USD ile ödüyorum.
  • nhk ni youkosu  (07.04.24 17:14:41 ~ 17:15:38) 
aynı kartta hem tl hem usd hesabım vardı, müşteri hizmetlerine ulaşarak usd olarak ödemek istediğimi söyledim ve değiştirdiler. harcamalarım hesap kesiminde usd'ye dönüştü, ben de dolar hesabımdan ödemiştim. yani tek kartla dediklerinizi yapmak mümkün.


  • yap desem yapmazsin he  (07.04.24 17:49:58) 
@yap desem yapmazsin he, "hesap kesimi" dediğine göre debit değil kredi kartı o, değil mi? Banka kartıyla ödeme yapınca anında hesabından kesilir.

(kredi kartına vadesiz hesapları bağlayıp atm'de hepsini görme olayı var ama o farklı bi konu)
  • nhk ni youkosu  (07.04.24 18:25:00) 
@nhk ni youkosu debitten harcama yapmak istediğine dikkat etmemişim, benim bahsettiğim kredi kartından evet.


  • yap desem yapmazsin he  (07.04.24 18:54:52) 
teb de aktif hesap tanımlama diye bir durum var, diğer bankalarda da benzeri olabilir.


  • transall  (08.04.24 01:29:55) 
Cepteteb bazı ülke atm leri anlaşmalı ve hesabınızda döviz doğrudan çekebilirsinşz


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (08.04.24 01:57:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.