[]

şahıs şirketi kurma maliyeti

şahıs şirketi kuran birkaç arkadaşıma sordum.
biri aylık hiç iş yapmasam bile 7-8 bin masrafı var dedi.
diğeri 15-20 bin dedi.

bu sayılar bana çok abartılı geldi.
reklamcılık alanında freelance çalışan biri için,
şahıs şirketi kurup idame ettirmenin aylık maliyeti nedir?

 
kişisel maliyetler göreceli olarak değişeceği için sadece genel anlamda yanıt verebilirim. arkadaşınız biraz abartılı yanıtlar vermiş. freelance olarak çalışacağınıza göre sanırım eviniz işyeriniz olacak. dolayısıyla ofis ve personel maliyetleri olmayacak demektir. şahıs şirketi kurulurken noter ve mali müşavirle başlangıç aşamasında 2-3.000 TL civarı bir maliyetiniz olur. sonrasında mali müşavire aylık sabit bir ödemeniz olur. 500-1.000 civarı. ek maliyetler, vergiler gibi hususlar doğrudan kazancınızla ilgili. resmi olarak kazançlarınız belgelendiğinde kazancınız üzerinden vergi ödersiniz.


  • anathemamen666  (07.04.24 15:45:57) 
Kuruluş sadece noterde vekalet vereceksiniz 1000 2000 arası

Sonrası muhasebeciye her ay 2000 civarı ödeme var

5 6 bin bağkur odeyeceksiniz, odemezseniz devlet Hastanesi'nde muayene olamazsınız

300 400 de damgası pulu vs var
  • aloneinthedark  (07.04.24 15:52:05) 
ilk kuruluş maliyeti. şu an ne kadar bilmiyorum. 2 sene evvel kadar yaklaşık 1500 liraya açmıştım.
bağkuru vaktinde ödersen 5901 lira ödemezsen 6900 lira
yılbaşı defter tasdik ücreti 3000 ödedim
aylık muhasebe ücreti 1000
ofis kirası, bu kiraya ait ödenen stopaj. geçen sene için bu sene 10bin vergi verdim. doğru düzgün fatura kesmedim.
işhanı aidat, elektrik, su, internet, telefon.

bağkuru ödemez, evden çalışır ise muhasebe ve stopaj, damga vs. gibi muhasebe ücretleri dersek senelik 25-30bin bandında masraf çıkar. aylık 2500-3000 diyebiliriz.
  • phonex  (07.04.24 15:53:04) 
Evden çalışılacaksa ev kirasına göre vergi alındığı için sanal ofisler tercih ediliyor diye biliyorum ben. Bu konuda da bilgi almanızda fayda var. Ben de açacağım inş o yüzden de teşekkürler. Bu bilgiler bana da lazım.


  • janderzel zartanyan  (07.04.24 16:54:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.