[]

Bu mesleki terimin mesleki ingilizcede karşılığı nedir?

İnşaat mühendisliğinde “hakediş mühendisliği” kavramının terminolojik karşılığı nedir?




 
Dünyada hakediş hesaplamaları bir mühendislik dalı olarak görülmediği için yerine göre "payroll supervisor", yerine göre "contract specialist" diyerek olayın içinden çıkmak en güzeli.


  • archmage mahmut  (07.04.24 12:14:54) 
Hakedis muhendisligi degil de hakedislerden sorumlu muhendis gibidir pozisyon. Hakedisler accruals diye gecer cogunlukla.


  • hrskrs  (07.04.24 13:09:03) 
@arch hocam bu dedikleriniz muhasebeci departmanı gibi değil mi?


  • Unde bach canim  (07.04.24 15:22:25) 
konu zaten muhasebe ile alakalı. inşaat firmaları proje bazlı çalışır çoğunlukla ama kimi projeleriniz 2-3 yıl sürer. tüm parayı proje bitince alırsanız firma batar. her ay veya çeyrek sonlarında şu kadar iş yaptık, projenin şu kadarını tamamladık, şu kadar parayı hakettik diye hesaplama yapması gerekecek inşaat firmasının ki aylık veya yıllık ödemeler alabilsin. sizden mühendis olarak bekledikleri de işin ne kadarını gerçekleştirdiğinizi raporlamanız olacak.


  • hrskrs  (07.04.24 15:28:14) 
Progress payment engineer


  • dissendium  (07.04.24 16:58:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.