[]

Olta Takımı

kıyıdan olta atmak suretiyle balıkçılık macerasına atılmak istiyorum.
aniden gelen balık tutma hevesi gibi düşünün.

her zaman deniz kenarına gidip balık tutma imkanım var ama ben arada sırf zevkine gitmeyi planlıyorum.

Decathlon'daki şu ürün yeterli olur mu? Bu takıma ilaveten sarf malzemesi olarak neler almalıyım yanında?

www.decathlon.com.tr

 
Her yerin denizi, dip yapısı, balığı değişiktir. Hepsinin de oltası farklıdır. İlk başta büyük masraflara gerek yok. Şöyle bir şey ile balığa giderken balıkçılardan alacağın, bayat olduğu için fiyatı düşmüş bir avuç karides yeterli.
Sonrasını deneyim kazandıkça geliştirirsin.
İlk başta çok fazla olta takıp misina koparacağın için bol miktarda kurşun, iğne ve fırdöndü al. Bir de misina bağlamayı öğren. İnternette bol miktarda film var bu konuda.

www.hepsiburada.com

Üstünde yem kesmek için avuçiçi kadar bi tahta parçası,
Bir de evde takımı bozulmuş en ucuzundan bir meyve bıcağı ya da ucuz bir çakı
Sıcakta tuttuğun balıklar kurumasın bozulmasın diye kova niyetine yoğurt kasesi
Kulaklığını unutma
Güneşte yanmamak için şemsiye, güneş kremi,
Başına bi şapka
Keyif adamıysan piknik sandalyesi
Termosta içecek,
Güzel bir kitap,
Dönüş yolunda balıkları, malzemeyikoymak için ve çöpleri toplamak için 3 poşet

şimdilik bunlar
  • Mirket  (07.04.24 11:51:18 ~ 15:28:45) 
bence alınır ya. misina alacaksın. ben ilk olta aldığımda ipek misinalardan vermişti bir arkadaşım. hiç kopmuyor, dolanmıyor. alabiliyorsan ondan da al. kamış, makine, misina alınca bitmiyor. nerde balık tutacağına göre iğne, yem vs değişir.


  • paintov  (07.04.24 15:05:01 ~ 15:44:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.