[]

Köpek maliyeti

Sokaktan köpek sahiplenmeyi düşünüyorum cinsi değil o yüzden özel mama ihtiyacı olmaz herhalde bildiğimiz sokak köpeği. Bu arkadaşların aylık maliyeti ne kadardır. Mama, aşı, aniden veterinere gittik orda çıkacak fatura vs.




 
özel mama yerine dandik vereyim diye bir şey söz konusu olamıyor öncelikle. çünkü mamadan kestiğiniz bütçe ileriki yıllarda size hastalık olarak dönüyor. bunun cins ayrımı yok, metabolizmaları aynı çünkü hepsi köpek. o yüzden sokak köpeği diye ayrım yapmadan iyi bir mama almanız gerekiyor. 12 kg mama 1700 bandındaydı en son. nd, hills, acana, proplan, royal canin gibi markalar trdeyseniz tercih edilenlerden.

yıllık aşıları var şu an tanesi 600. kuduz, karma, bronşin. 2 ayda bir iç parazit hapı veriliyor köpeğin kilosuna göre miktar değişiyor. 40 kg köpek için 4 hap veriyordum hapın tanesi 80 lira. hava sıcakken bir de dış parazit ilacı var kene pire vs önlemek için. bunun maliyetini hatırlamıyorum daha bu ay yaptırıcam ben de. ya da iç dış parazit bir arada olan tabletler var geçen yaz 450ydi.

sürpriz masraf her an çıkabilir. operasyonlar da pahalı malzemeler ithal olduğundan. ama bu da operasyona göre değişir birkaç bin diyeyim.
  • pide  (07.04.24 06:50:10) 
Sabah akşam dışarı çıkarıp tuvaletini yaptırıp oyun oynatanayacaksan, en azından iki günebir koşturamayacaksan hiç girişme. Bütçe dışında ciddi zaman da ayırmak gerek köpeğe.


  • prole  (07.04.24 08:29:37) 
sokak köpeği olunca ucuz mama ile beslenebiliyor mu yani :)
sokak köpeği alışkındır canı istemez özel mamayı diye düşünüyorsun sanırım ama işte bu yüzden erkenden ölüyor sokak köpekleri zaten. yetersiz beslenen her canlı hastalanıp erken ölür, yeterli beslenen sağlıklı ve uzun ömürlü olur.

  • benarrivo  (07.04.24 10:46:24) 
ucuz mama mutsuz hayvan demek.
aç olunca saldırgan veya bitik oluyorlar. bunu gerçekten istemezsin.

veterinerlerde sahiplenme bedeli diye bir şey var. sokaktan götürdüğün hayvan için sana kesilen faturanın yarısı veya üçte birini ödüyorsun. bazı veterinerler ücretsiz iken. bunu yediremediğim için de yazayım.

umarım olmaz ama bir arı sokuyor gidiyorsun. sabit bir gider söz konusu olamaz. sabit temel giderler denilebilir.

en önemlisi yukarıda bir arkadaş da demiş, vakit. vakit ayıramayacaksanız hiç bulaşmayın. boşandık diye kocama bıraktığım köpek daha 1 yaşına gelmeden kanserden ölmüş. kendimi suçluyorum.
  • janderzel zartanyan  (07.04.24 17:02:44) 
Kaliteli mama her köpeğin hakkı ama maalesef sokaktakileri kaliteli mama ile beslemeye güç yetmiyor.

Köpeğinize ne kadar ona uygun olan kaliteli mamayı verirseniz ömrünü uzatırsınız. Veteriner masrafınız azalır.

Depremzede bir köpeğimiz var pansiyonda. Sahiplenmek isterseniz detayını konuşuruz.
  • one minute  (15.04.24 15:48:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.