[]

marketing i anlamıyorum

şimdi çıkıyor microsoft, siemens, mercedes, pepsi'nin marketingcisi yok şöyle yapacaksın böyle yapacaksın falan diyor

ya kardeşim sen zaten piyasada sunduğun ürünlerde tekelsin. parası olan senin senin ürününü alıyor. firma zengin olduğu için bol keseden basıyorsun reklamı sonra çıkıp sağda solda şöyle olur böyle olur diyorsun. senin ürünün zaten satıyor ve satacak yani.

o sebeple özellikle bu büyük firmaların marketingcilerine ayar oluyorum tamam o firmada o rolü almak başarı olabilir ama yani markanın sunduğu ürün belli satılacak adet belli zaten.

böyle orta direk firmaların marketing öykülerine nereden ulaşabiliriz? salladım tuttu şeklinde değilde cidden sistematik bir marketing operasyonundan bahsediyorum.

bakıyorum araştırıyorum tüm sonuçlar "abi reklama bi milyon bas" gibi bir şeye gidiyor. her gördüğün mecraya bi milyon bas diye marketing mi olur!?
özellikle bu büyük firmalar...

 
Trendyol, Dyson olabilir. Parası olan ürününü alıyor eksik bir ifade. Marketing başarısı "parası olmayan da o ürünü almaya çalışıyor" şeklinde daha iyi ifade edilebilir bana göre.

Maaşı çok iyi olmayan birinin çıkar çıkmaz iPhone 15 alması ya da asgari ücretle çalışan birinin Dyson süpürge alması asıl olay. Parası olan zaten alır. Önemli olan bir şey çıkmayacak yerden bir şey çıkarmak.

Reklama 1 milyon bas yerine bence günümüzde Instagram'da ortalama influencer olanlara 3 5 bin TL verebilirsin ya da direkt ortalama üstü bir iki influencer'a anlaştığın parayı verirsin.

Bunu market ürünlerinde çok yapıyorlar. Bir çikolata çıkmış. Markete gelmemiş. Kız tanıtımını yapıyor. Markette görünce denemek istiyorsun.
  • dissendium  (06.04.24 22:56:21) 
bu sorunsal çok basit bir temel kavramı açıklamayı gerektirir. pazarlama ve satış ayrı kavramlardır. tüketicinin ürünü satın aldığı an satıştır. öncesindeki farkındalık aşaması ise pazarlamadır. bu belirttiğiniz markalar pazarlama başarıları sayesinde bugünlere geldiler. ve life cycle'da markayı sürekli görünür kılmazsanız satışlar kayda değer oranda düşer. o nedenle en bilinen de bilinmeye çalışan da sürekli pazarlama yapar. bilinirlik belli bir oranda tutulmak zorundadır.


  • calmdown  (06.04.24 23:17:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.