[]

Kapadokyaya ilk kez gidecek birine önerileriniz nelerdir?

Merhabalar,

Oteli göreme rezerve ettik ancak neler yapsak nerelere gitsek bilemiyoruz. Öneriler nedir?
4 gün rezerve oluşturduk,sıkılır mıyız fazla mı gün olarak?

Teşekkürler.

 
Internete "kapadokya gezilecek yerler" yaz, neresi varsa gez. Ihlara vadisi dahil. 1 hadtada bile zor biter. Iyi eglenceler.


  • prole  (06.04.24 13:22:22) 
aracınızın olması tavsiyedir. çünkü gezilecek yerler arasında mesafeler var. 4 gün ideal.
görülecek yerler için www.tripadvisor.com.tr

not: derinkuyu yeraltı şehrinin bazı yerleri gerçekten klostrofobisi olanlar için sıkıntı çıkarabilir. özellikle de sizden önce bir yaşlı yada öğrenci grubu içeriye girerse onları beklerken sıkıntıdan patlayabilir, eğilip kalkmaktan diz ağrıları yaşayabilirsiniz.
  • bravoteam  (06.04.24 13:22:33) 
zelveyi cok sevmistim, uchisar kalesinde gun batimi, turasanfan sarap, omurca cafede bisiler icmek, oraya cok yakin pideci mi pizzaci mi ne var onlar da cok iyiydi, comlek yapimi avanos, at binme icin de @mustafakesekci yonlendirebilir


  • ala09  (06.04.24 14:52:40) 
4 gün çok fazla değil, az da değil. makul bir süre. planlı programlı gezerseniz dinlenecek vakit de ayırırsınız kendinize. zira bazı güzergahlar biraz yorucu. gezip görmenizi tavsiye ettiğim yerler ve yapmanızı tavsiye ettiğim aktiviteler aşağıdadır;

- Kayaşehir : Nevşehir merkez ilçede yer alan Nevşehir kalesi ve altındaki yer altı şehri. Yeraltı şehrinin henüz bir kısmı ziyarete açılabildi ama vaktiniz yeterli olduğu için görmenizi tavsiye ederim. Ücretsizdir.
- Uçhisar Kalesi : Kapadokya'nın en yüksek noktasıdır. İşletmesi belediyeye ait olduğu için müzekart geçmez. Kişi başı 150 TL, öğrenci 75 TL idi yanlış hatırlamıyorsam. Kaleye çıkıp manzarayı seyredin.
- Göreme Aşıklar Tepesi : Göremeyi tepeden izleyebileceğiniz bir nokta. 4 günün birinde balonları buradan izleyebilirsiniz. Ama o saatte sadece 1 kez kalkabiliriz, her gün balon izleyecek halimiz yok derseniz ilk tercih burası değil.
- Göreme Aşk Vadisi : Balonları izlemek için bence en güzel nokta. Gerçi şanssız bir günde olursanız rüzgar ters esebilir ve balonlar buraya uzak kalabilir. %90 izlenecek en güzel yer burasıdır. Balonların bir kısmı buradan kalkar, inanılmaz kalabalık olur. Sallasanız fotoğrafçıya çarpar :)
- Göreme Açık Hava Müzesi : Mutlaka görün, müzekart geçerli.
- Paşabağları : Göreme'den Avanos'a giderken sağa dönüp 2 km kadar gittikten sonra ulaşabilirsiniz. Çok güzel peribacaları, kiliseler var. Açıkhava müzesine benzer bir yer. Müzekart geçerli.
- Avanos : Kızılırmak kenarında güzel cafeler var. Çay kahve için güzel bir alternatif. Sonrasında çanak çömlek yapımını görmek ve alışveriş yapmak için onlarca seçenek var. Sultan Seramik tavsiyemdir. Yer altı şehri gibi bir galeri, hem çok büyük hem de otantik. Orada gezip çanak çömlek yapımını izleyin ama alışveriş için çarşı merkezindeki küçük işletmeler fiyat anlamında daha caziptir. Türkiye'de turist kazıklama işinin en acımasız olduğu yer Kapadokya'dır. Ne alırsanız alın, mutlaka dibine kadar pazarlık yapın.
- Ürgüp : Yaşınız yetiyorsa Asmalı Konak'ı görebilirsiniz :) Temenni tepesine çıkıp manzara seyredebilir, çay kahve içebilirsiniz. Cumartesi gününe denk gelirse ürgüp pazarı güzeldir, yöresel ürünleri bulabilirsiniz. Gerçi kabak çekirdeği ve pekmez mevsimi değil ama karar sizin.
- Ortahisar : Kalesi dışında çok esprisi yok ama kızılçukur vadisi burada. Gün batımını en güzel izleyebileceğiniz noktadır. Araçla giriş paralı ama cüzi bir tutar, belki 20 tl civarı. Burada gün batımını kaçırmayın. İnşallah bulutlu günlere denk gelmezsiniz.
- Kaymaklı : Bölgedeki meşhur iki yeraltı şehrinden birisi burada. Kuru kaymağı meşhurdur. Denk gelirse tadımlık alabilirsiniz. Onun dışında birşey yok.
- Derinkuyu : Bölgedeki meşhur iki yeraltı şehrinden diğeri de burada. Ben buradaki yeraltı şehrini daha çok seviyorum. Müzekartınız varsa ikisini de gezebilirsiniz.
- Ihlara vadisi : Aksaray sınırlarında yer alır. Nevşehir'e 70-80 km civarı. 1 gününüzü bu bölgeye ayırabilirsiniz. Vadide çok güzel eski kiliseler var, bölgedeki en yeşil yer burası sanırım. Ben severim, tavsiye ederim. İnip çıkması az biraz yorucudur ama genç olduğunuzu tahmin ediyorum, tembellik etmeyin.
- Aksaray Manastır Vadisi : Güzelyurt'u da içine alan bir bölge. Çok eski, güzel manastırlar ve köyler var.

Gezip görmenizi tavsiye ettiğim yerler buralar. Atladıklarım olabilir, Ramazan günü bu kadar çıktı :) Gelelim aktivite ve uyarılar kısmına;

- Balona binmek : Çok eğlenceli olsa da overrated olduğunu düşünenlerdenim. Şu an kaç lira bilmiyorum ama yaz döneminde kişi başı 200 eurolara kadar çıkıyor, o kadar para edecek ne var hiç anlamadım bu yaşıma kadar (3 kez bindim, ücretsiz olarak)
- Balon izlemek : Balon kalkış alanında balonların nasıl şişirildiğini, uçuşa nasıl başladığını izlemek, önünde fotoğraf çekinmek bence daha cazip, hem de beleş. Balonlar havalandıktan sonra yukarıda belirttiğim gibi aşk vadisine gidip oradan yüzlerce balonu havada görebilir, fotoğraf çekebilirsiniz.
- Günübirlik turlar : Güzergahına göre kırmızı tur, yeşil tur gibi turlar var. Yukarıda anlattığım yerleri kapsayan turlar. Aracınız yoksa tercih edebilirsiniz ama araç varsa ben kendim gezmeyi tercih ederim.
- At turu : Gün batımında 2 saat kadar süren at turu yapabilirsiniz eğer binme noktasında sıkıntınız yoksa. 6-7 yaşında çocuklar bile biniyor, korkulacak birşey yok. zaten atlar eşşekten hallice. Güzergahta güzel vadilerden geçiyor, hem de oraları görmüş olursunuz.
- ATV Turu : at turu ile benzer güzergahlarda geziliyor. Dağ tepe süreyim, heyecan olsun derseniz göremede ana cadde kenarında atv'ciler var, fiyatını şu an bilmiyorum.
- Vadi yürüyüşü : Kızılçukur Vadisi, Zemi Vadisi, Gomeda Vadisi vb birçok vadi var. O vadilerde yürüyüş keyiflidir yorucu olsa da tavsiye ederim.

Uyarılar :

- Yukarıda saydığım aktivitelerin hepsini kaldığınız otelde size satmaya çalışacaklar. SAKIN!!! Uçhisar'da, Göreme'de, Ürgüp'te yüzlerce acente var, girip çatır çatır pazarlık yapın acenteden alın illa ki alacaksanız. Otel affetmez.
- Balona binmek isterseniz direk balon şirketlerinin ofislerine gidip pazarlık yapın. Bazen de acenteler yıllık aldıkları voucher sayısını doldurmak için uygun fiyata verebilir. Eğer bayram tatilinde geliyorsanız son gün balonda yer bulmanız çok zor. Birkaç gün önceden mutlaka rez yaptırın. Mesaj atarsanız yardımcı da olabilirim, tanıdık çok var sektörde. Kendiniz rezervasyon yaptırırsanız "geç/ikinci uçuş olmadığını" teyit edin. Şimdi açıklamaya üşendim ama unutmayın bunu.
- At turu için yine at çiftliğine kapı müşterisi olarak gidin. Acenteden, otelden sakın almayın. 300-400 liralık at turunu 1500 liraya kitlerler, ruhunuz duymaz :)
- Yukarıda yazmıştım ama tekrar edeyim, turistik bölgelerde alışveriş yaparken çok çok iyi pazarlık yapın. Grup olarak gitmeyin. Grup rehberine komisyon verirler, acenteye komisyon verirler bunları da fiyata yedirirler. Bireysel gidin, çatır çatır pazarlık yapın.
- Göreme'de Turkish Ravioli var, orada mantı yiyin.
- Testi kebabı turist kazıklama işidir, tavsiye etmem.
- Nevşehir tava çok güzeldir, Nevşehir merkezde uygun fiyata yiyebilirsiniz. Turistik bölgelerde yeme-içme işi de kazıktır.
- Göreme'de Kings Coffee House var. Ufacık ama çok şirin bir kahveci. Sahibi de inanılmaz beyefendi bir adam. Kahve seviyorsanız gidin, bana teşekkür edersiniz.
- Ne zaman geleceksiniz bilmiyorum ama gündüzün sıcak olması aldatmasın. Gece ve özellikle balon saatinde hava çok serin olur Ağustos'ta bile. Ona uygun kıyafet alın.
- Uçhisar'da Millocal Restaurant var, pahalıdır ama yemekleri çok güzeldir. Bütçe sorununuz yoksa bir akşam orada yiyebilirsiniz.
- Alkol kullanmadığım için o konuda tavsiye veremeyeceğim.

Elimden geldiğince detaylı yazmaya çalıştım, yine sormak istediğiniz bir husus olursa DM. Şimdiden iyi tatiller.
  • mustafakesekci  (07.04.24 09:25:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.