[]

İsveç, Norveç ve Danimarka’da harcama yaparken hangisi daha avantajlı?

Selamlar,
Yaz için İsveç, Norveç, Danimarka seyahati planlıyoruz.
Birkaç yerde Euro bozdurmanın ve kredi kartı kullanmanın yüksek komisyon oranlarından dolayı dezavantajlı olduğuna rastladım.
Hesabınızda TL olsun, debit/bankamatik kartınızla alışveriş yapın komisyon ödemezsiniz demişler.
Sizin tavsiyeniz ne olur acaba?
Şimdiden çok teşekkür ederim.

 
Merhaba,
Kredi kartınızın döviz hesap özeti (usd, euro) talimatı varsa euro harcamalarınız kartınızda direkt olarak euro olarak çekilir ve hesap özetini de euro olarak ödersiniz. usd ve euro dışı para birimi harcamalarınız ise visa veya mastercard kuruna göre usd' ye çevrilir ve kartınızdan usd olarak ödersiniz. Bu çeviri kuru genellikle orada çevirmekten çok daha avantajlı olduğu için ben hep bu şekilde kullanıyorum.

  • kolaygelsin  (05.04.24 18:55:58) 
Çok teşekkür ederim. Normalde euro kullanılan ülkelerde kredi kartı kullanıyorum hesap özetini euro seçip. Buraya dönünce euro olarak ödüyorum, bu krona falan dönüşüm biraz maliyetli olacak gibi bakalım :)
Tekrar teşekkür ederim.

  • photographia  (05.04.24 19:34:51) 
Hocam denildiği gibi euro harcamaya açarsanız kartınızı kur farkı yansıtılmamış olur. Türkiyeye gittiğinizde makas daha az olduğu için döviz bürosundan tl ile euro satın alıp bankaya yatırırsanız en az maliyetle kurtarmış olursunuz.

Not: kredi kartına komisyon kesilmiyor, kur farkı yansıtılıyor.
  • Unde bach canim  (07.04.24 12:16:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.