[]

kemik iliği ödemi

selam, öncelikle mr sonucu şu şekilde, yazıda daha sonra süreci özetleyeceğim;

"II. parmak proksimal falanksında, III ve IV. parmak proksimal ve orta falankslarında ve V. parmak proksimal falanksında hafif kemik iliği ödemi mevcuttur.
III ve IV. metatars başında hafif kemik iliği ödemi izlenmiştir.
Ayak tabanı anterioru subkutan yağlı dokularında hafif ödem mevcuttur.
Tarsometatarsal düzeyde ayak dorsolateralinde subkutan yağlı dokularda ödem izlenmiştir.
Eklem aralıkları normal genişliktedir. Korteks normal kalınlıkta ve düzgün olarak izlenmektedir. Subkondral sinyal değişiklikleri ve osteofit saptanmadı.
Tibiotalar ve subtalar eklemde minimal sıvı izlenmiştir.
Talokalkaneal ve talonavikular eklemler normal olarak değerlendirildi.
Tendonlar ve planter aponevrosiste anlamlı sinyal değişikliği saptanmadı."

imgyukle.com



şubatın sonuna doğru sağ ayağımın yan dış kısmında ani ağrı oluştu, üstüne basamadım ve kırık olduğunu düşünmüştüm. ortopedi muayenesi ve röntgen görüntülemesi sonucunda kırık olmadığı ama ödem oluştuğu belirtildi. antibiyotik ve ağrı kesici kullandım iki hafta boyunca. bu sürecte ağrı oldukça azaldı. antibiyotik bittikten iki üç gün sonra ağrı yeniden kendini gösterdi, üstüne basamıyordum, durduğu yerde bile ağrıyordu. yeniden aynı ortopediste gittim. aynı ilaçları yine verdi ve bu kez mr ve kan tahlili yaptı.

imgyukle.com

imgyukle.com

mr raporu yukarıda. kemik iliği ödemi diyor. son verdiği ilaçlar işe yaradı yine. bitmelerine üç gün kaldı ama aynı süreç tekrarlanacak diye korkuyorum açıkçası. mr raporu daha bugün çıktığı için doktora henüz gösteremedim. burada bu süreci bilen ya da yaşayan varsa öneri ve yorumlarını dinlemek isterim. beslenme düzeni olur, gıda takviyesi suplement vs. olur. süreci tabi ki doktorla ilerletiyorum ama yine de damdan düşenlere ihtiyacım var, teşekürler.

not: yaş kırk, erkek, on kg fazlası var.

edit: bir de kan tahlilindeki c reaktif protein referans aralığı girilmemiş ama internette aratınca 0-0,5 aralığı yazıyor. bu kan tahlilinde 25 civarında. bi anlamı var mıdır?

 
Bence romatizmal bir şey çıkacak doktor değilim


  • titanic kemancısı  (04.04.24 15:46:53) 
doktor değilim 25 crp çok yüksek değil doktor 32 olan crp antibiotik falan vermedi grip ilacı vermişti. ama mesela 110larda crpsi olan dedeme yatış vermişlerdi.


  • eja  (04.04.24 21:26:10 ~ 21:26:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.