[]

iphoneum çalındı

haftasonu ekran şifresi olmayan yurtdışı, turkiye'de kayıtsız iphone pro max 12'm çalındı.

1)telefonuma anonim hatta nickname'i google olan numaralardan telefonunuz bulundu şeklinde mesajlar geldi. lcloud-tr.com gibi çok benzer de bir domain almışlar, hatta haritada bir yer gözüküyor bir an için, sonra şifre istiyor, adamlar sitenin kopyasını yapmış bana da icloud şifremi almak için yemleme yapıyorlar. bu bir soru olmadı ama okuyorsanız belki bir faydası olur, internette de bu dolandırıcılık yontemiyle ilgili pek bir şey göremedim(sözlükte bir entry var sadece, sanırım find my özelliği başlığıydı.)

2)icloud'dan kayıp modunu aktifleştirdim, numaramı bıraktım bu çalıntıdır diye. telefonu hiç açmamışlardı, demin açtılar, mail olarak da adres geldi. tekrar kapattılar.

3)daha da enteresan bir şey oldu, 2 gün önce beni bir numara aradı normal hat üzerinden. ya kardeşim sen telefon mu çaldırdın, ben telefoncuyum bana getirdiler gibi şeyler söyledi. ben de gerçekten samimi olduğunu düşündüğüm için bu phising olayını falan anlattım, gelen mesajlardaki linki. o da çok zorlamadı ama bence doğru olabilir o mesajlar falan dedi, birkaç kere daha konuştuk bir daha da aramadı. küçük detay ve uzun hikaye ama; ben yanlış soylememe rağmen phising'i doğru telaffuz etmesi ve ne olduğunu bilmediğini söylemesi beni bi tık kıllandırmıştı. Bu adam işbirlikçi mi iyi biri mi anlamadım, çok da önemi olmadığı için kafayı yememek için düşünmeyi bıraktım.

4)Dediğim gibi demin telefonu ilk defa internete bağladılar 3 gün sonra ve konumunu bir süre görebildim, eyüp'te bir yer. Şu an tekrar kapattıkları için anlık konumu göremiyorum.

5)ekran kilidim olmadığı için telefonu bir şekilde kullanabiliyorlar sanırım, fotoğraflar vs? :(

Velhasıl kelam ben ne yapayım? Polise gitmedim, hem bir sonuç alınmaz diyorlar diye hem de yurtdışı ve kayıtsız cihaz olduğu için nasıl yapıp ne söyleyeceğimi bilemedim, anlayan birileri varsa beynimi kullanabilmekten çok uzak olduğum bu dönemde bir yardım çok makbule geçer, şimdiden çok teşekkürler.

 
polise git varsa avukatin direkt calis. ark kaybetti 2 ay sonra konum bilgisi geldi, pesine dustu, polisleri zorladi biraz def etmeye calistilar sonra polis hicbi sey olmamis gibi bizimkini arabada birakip dukkandan telefonu alip gelmis. simdi hirsiz ve aracidan sikayetci oldu tazminat odeyecekler. not: yurtdisi ama kayitliydi


  • ala09  (03.04.24 07:15:35 ~ 07:16:35) 
Polis istese bulur. Ama polis veya savcı tanıdığın yoksa işin zor. Polis ifadeni alır sonra sen sağ ben selamet.


Sizi bir numaranın aramış olması çok iyi. Bulunursa ancak oradan bulunur.
  • adwokat  (03.04.24 09:24:55) 
kayıtsız olması suç değil. kayıt süresi de 180 güne çıkarıldı.

çalınır çalınmaz polise gitmemek hata, hala bekliyorsunuz daha da büyük hata. hemen gidin, şikayet vs. arayan telefonu bildirin, belki çıkar bi şeyler.
  • nic cage  (03.04.24 11:46:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.