[]

çocukken/ergenken kışı çok sevenler - büyüyünce durum değişti mi?

kıştan kastım kar-buz, soğuk ama kapalı hava ve yağmuru da buna dahil edebilirim. özellikle çocukluğunda, ergenliğinde, genç yaşında bu tür havaları güneşli havalara kıyasla çok daha fazla sevenlere soruyorum: belli bir noktadan sonra tercihleriniz değişmeye başladı mı? yoksa hala karı, soğuğu, yağmuru güneşe tercih eder misiniz?

neden merak ettim çünkü bende bu değişmeye başladı. azılı bir yağmur-çamur-kar-depresyon sevdalısıydım ama yaş ilerledikçe bunlar bana çok ağır gelmeye başladı. karakter olarak hala aynı insanım esasında. işte depresyona meyilli, yalnız vs... ama doğanın bir çeşit "otomatik reset"i midir bilmiyorum, artık havada güneşi, sıcağı gördüğüm zaman şerefsizim direkt daha iyi hissetmeye başlıyorum. koca hayatımı sibirya'da yaşamayı hayal ederek geçirdim, yeni yeni "lan kanarya adaları'nda şıpıdık terlikle dolaşmak varken ne sibiryası?" demeye başladım.

ki hakikaten çevreme de bakıyorum özellikle 40-50 yaş sonrasında sıcakla, doğayla, cıbıldak gezmeyle çok daha ilgilenir hale geliyor insanlar. neblim ege'de sahil kasabasına yerleşmek isteyeni çok görüyorum ama 3 bin metre rakımda dize kadar karın içinde yaşamayı isteyene hiç rastlamadım.

sizce bu ne kadar kişisel tercih, ne kadar "doğanın bizi yola getirmesi"? sizde herhangi bir değişiklik oldu mu bu açıdan?

bu arada ben hala kar yağınca çocuk gibi heyecanlanan biriyim. onda hiçbi değişiklik yok. ama güneşli, sıcak havalardan eskiden nefret ederdim. şimdi onları da çok seviyorum öyle söyliyim.

 
(bkz: aa bu benim lan)

Küçükken Istanbul'da kar yağınca mutlu olurduk her çocuk gibi.
Şimdi; kar yağmasının neredeyse imkansız olduğu bir şehirde yaşıyorum, yazları da çok sıcak. Yazdan hiç şikayetçi değilim, yıllardır kar görmedim bir 13 sene görmesem aramam herhalde.
  • goodz  (02.04.24 22:39:49) 
bol miktarda kar yağan bir şehirde yaşıyorum ancak kardan nefret ediyorum. yağmurdan nefret ediyorum. ıslatmasından hiç hoşlanmıyorum. ben serin hava seviyorum. sıcaktan aşırı derecede nefret ediyorum. nemden kaçmak için eşimle kavga ediyorum tayin olmamak için. o nemli bir şehire gidelim diyor ben karasal yerde yaşamak istiyorum.


  • blue eyes white dragon  (02.04.24 23:51:04) 
Yas 37 ben hala karı buzu çok severim. Ankara'ya bu sene bir gün kar yağdı oğlanı alıp koşa koşa bahçeye indim. Sıcaktan nefret ederim.


  • mirty  (02.04.24 23:53:05) 
kısmen. hala kar ve yağmur çok severim. ama işte küçükken geçim derdi yoktu, mal mülk derdi yoktu. evde otururdun sıcak, dışarı çıkar oynardın bundan ibaretti çocukluk. araba var mesela kar yağınca gidip temizlemek zorundasın. çok dikkatli kullanmak zorundasın o tarz havalarda. işe eve gitmek yine sıkıntı. ama hala çok severim.


  • paintov  (03.04.24 00:08:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.