[]

Miras kalan ve dolu olan evi satmak istiyorum

Yıllar önce babamdan İstanbul- Pendik'te bir ev miras kaldı. Annem ve babam ben küçükken ayrılmışlardı ve benim baba tarafıyla hiç alakam yok ve kimseyi de tanımıyorum. O evde de tanımadığım halam yaşıyor. Avukat aracılığıyla kira vermesi veya satın almalarını teklif ettik ama çok komik rakamlar teklif ettiler, anlaşamadık. Bu arada hakkımı da yediler, 2 katlı evin tamamı babamın üstüne kayıtlı olmasına rağmen tapu iptalı davası açıp bir şekilde üst katı kendileri aldılar giriş katı bana kaldı. Tapu üstüme geçeli 2 yıl oldu ama o evden hiç bir gelirim yok. Daha önce bulduğum emlakçı ve Avukat uğraşmak istemedi fazla. İçini rahatça gösteremiyorlar, ev boşaltılmadan satmak zor. Ben de tahliye davası ile uğraşmak istemiyorum önceki dava süreçleri yeterince yıpratıcıydı.Tahliye davası ile uğraşmadan - ki yıllar sürüyor ve masraflı - benim bu evden kurtulmam nasıl mümkün olabilir?




 
halanızla paylı olarak hissedarsanız ortaklığın giderilmesi davası açacaksınız. ayrı tapular ise istediğiniz gibi satın


  • paintov  (02.04.24 19:39:47) 
Bu tür hisseli yerler sıkıntılı olduğu için ne emlakçılar ne avukatlar ne de yatırımcılar bulşmak istiyorlar izale-i şüyu davasıda sıkıntılı bir dava yine makul bir çözüm için avukata danışın izleyebileceğiniz yolları avukat size gösterecektir.


  • doharkoman  (02.04.24 19:53:44) 
Tapu sadece benim adıma kat irtifakı şeklinde. Yine de içinde o oturduğu için satmak mümkün olmadı.


  • ultio  (02.04.24 20:12:31) 
Burası 2 katlı ve 2 bağımsız bölümden mi oluşuyor? Halanız üst katı kendilerine yaptı dediğiniz tam açık değil, sanki tek bağımsız bölüm (2 katlı tek ev), tapunuz hisseli ama halanız "üst kat bizimdir" diye gayri resmi olarak iddia ediyor, ama evin tamamında da oturuyor gibi anlaşılıyor.


  • malheiros  (02.04.24 20:22:09) 
elinizdeki (eski de olsa) fotolarla, en kötüsü bina dışından çekilmiş fotolarla sahibinden e hem kiralık hem de satılık ilana koyun. muadillerinden baya düşük olsun, ilgilenen çok olsun. sizi arayıp ilgilenen kişilere durumu anlatın güzelce, net ve şeffaf olun. kulağından tutup atarsanız ev sizindir diyin. sonra oturup izleyin. tapusu sizinse her şekilde satarsınız, 3-5 aşağı olur ama her türlü satılır. buna çok benzeyen sorunlu bikaç yeri bu şekilde çözmüştüm.


  • zeleno  (02.04.24 20:43:34) 
Evet 2 bağımsız bölümden oluşuyor. Kat irtifakı yapıldı mahkeme devam ederken. Sonuç olarak giriş kat bağımsız bölüm olarak sadece bana ait. Üst kat bana davayı açan halama verildi mahkeme sonucu, bana kalan giriş katta da diğer hala kalıyor.


  • ultio  (02.04.24 20:59:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.