[]

gümrükte el konulan mallar

gümrükte el konulan malları birilerine satıyorlarmış meğerse, alan kişi aradı, ben bu işi yapıyorum size de malınızı geri satayım dedi, sizce 400 dolara aldığımız malı bize geri kaça satar.
bir de manevi değeri olan şeyler var, yani ben bir fiyat biçemiyorum ama mesela kitap ve tekstil ürünü olarak düşünün. sizce bunun gideri nasıl hesaplanır?
pof sevinsem mi üzülsem mi bilemedim valla ya, ne acayip ülkede yaşıyoruz ne abuk subuk iş kolları var yahu.


 
Çok mantıklı değil mi?
Bundan yıllar önce gümrükte el konulan ürünler kocaman alanlarda çürümeye terkediliyordu. Servet değerinde otomobiller falan orada çürüyordu. Sonra kanun değişti. Sanırım açık artırmayla satılıyor. Alan kişiler de bunları çeşitli şekillerde satıyorlar. Şişli^de böyle bir dükkan vardı bir zamanlar. Duruyor mu bilmem.
El konulan ürünlerin ekonomiye kazandırılması güzel bir şey.
  • Mirket  (02.04.24 18:33:28) 
Hehe yillar önce okulda anlatilan hikaye aklıma geldi;
Şunun ilk kismi
www.hurriyet.com.tr

Garip bir iş değil. Doğru olan bu. Sıkıntı olan sizin gümrükten mal cekmemeniz x sebeple. Sorunun başlangıcı burası yani, kişiye satılması değil.
  • logisticsmanager  (02.04.24 18:53:13) 
Acayip olan nedir dünyanın her yerinde var bu sistem muhasebesi emsale bakılarak hesaplanır genelde. Manevi değerin maddi bir karşılığı yok


  • doharkoman  (02.04.24 19:58:30) 
burada anormal olan devletin €150 gibi bir sınır belirlemesi. Eskiden bunun altı vergisizdi üstü vergiliydi, şu an €150 üstü şeyi almak için kırk takla atmak gerekiyor (müşavirler vs.)


  • nhk ni youkosu  (02.04.24 22:06:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.