[]

Tapu - Döner Sermaye Bedeli

Her tapu için ayrı ayrı mı hesaplanıyor?

Web tapudan 3 ayrı başvuruda 3 tapu için toplamda 1,100 * 3 = 3,300 lira çıktı
Web tapudan tek başvuru yine 3 tapu için toplam 1,500 lira çıktı.
nasıl oluyor da oluyor?

 
bildiğim kadarıyla o bedelin içinde farklı ücretler toplamını görüyorsunuz. başvuru için baz fiyat var, atıyorum 1000 lira olsun. bir de basılacak tapu adeti için kağıt parası, işlem ücreti gibi şeyler var. temel fiyatı belirleyen şey aldığınız randevu sayısı. diğer farklılıklar işlem gören tapu kağıdı sayısıyla ilişkili. çok sorgulamayın, ödeyin geçin derim.


  • kent sakini  (02.04.24 17:17:06) 
İşlemin cinsine göre değişir. Bir intikal işleminde üç taşınmaz için başvurduysanız ve taşınmazlar aynı ilçedeyse tek bir döner sermaye ödersiniz. Üç taşınmazın satışı için başvurduysanız üç ayrı döner sermaye ödersiniz. Her bir taşınmaz için ayrı ayrı intikal başvurusunda bulunursanız her işlem için ayrı döner sermaye ödersiniz.


  • hayalhayal  (02.04.24 19:57:23) 
Benzeri iki defa başıma geldi bir tapu dairesinde bakanlığın fiyat tarifesini farklı eklemelerle yükseltmişlerdi çşb'nin tapu ihbar hattına şikayet ederek çözmüştüm.


  • doharkoman  (02.04.24 20:09:32) 
İki işlemde satış. Hepsi aynı ilçe.
ilk işlemde 3 kişiye birer arsa düşüyordu.
İkinci işlemde 3 arsada 3 kişinin payları 1/3.
ilk işlemdeki arsalar daha ucuz üstelik.
  • parka  (02.04.24 20:15:58) 
web tapu ödemesinde sanki alıı satıcı ayrı ayrıvergi çıkartıyordu, oyüzden olabilir mi


  • eja  (02.04.24 20:43:51) 
Dediğiniz durumda ilki için sanki üç ayrı işlem açılmış gibi anladım. İşlem başına ayrı döner sermaye alınmış gibi. Size üç ayrı mesaj mı geldi farklı başvurulardan?


  • hayalhayal  (02.04.24 21:11:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.