[]

hiç kediye köpeğe insana motora çarptınız mı?

araç sürücülerini merak ediyorum. bilerek bilmeyerek;

kedi, kuş ya da köpek ezdiniz mi?ya da bir insana ve ya motorcuya çarpıp düşürdünüz mü?


 
Çarpmadım. Ama mahallede kedi katledip duruyorlar. Ara sokaklardan yavaş geçin!


  • prole  (02.04.24 12:00:05) 
Ben bir kere 50km/s hızla sol önden köpeğe çarpmıştım gece gece köy yolunda.

Sağ çaprazdan koşa koşa geliyordu. Geç fark ettim zaten gece olduğu için. Dedim ki bana ulaşınca yanımda koşmaya ve havlamaya devam eder herhalde. Yine sağımda kalır yani. Genelde öyle yapıyorlar.

Fakat bu arkadaş önümden soluma atlamaya çalıştı birden. Sol ön tampona çarptı. Tarlaya uçtu. Frenledim baktım kalktı geri geliyor koştur koştur. Dedim tamam bişey olmamış herhalde şimdi insem ısıracak, bastım gittim.

Sağda biri tarlaya ev yapmıştı. Baya ıssızdı oralar. Onun köpeğiydi büyük ihtimalle. Neden bağlamamışlarsa.. Kırık çıkık varsa da ilgilenmişlerdir herhalde.

Bir daha da köpek görünce direkt yavaşlıyorum ne yapacakları belli olmuyor demek ki.
  • ananiyimioguz  (02.04.24 12:24:43 ~ 12:25:19) 
çarpmadım çok şükür bir keresinde önüme şemsiyeli bir kadın fırladı 2 metre kala filan,çarpmaya çok yaklaşmıştım şemsiyeden görmemiş neyse ki yavaştım durabildim ama abs devreye girdi öyle söyleyeyim. yayalara asla güvenmiyorum ara sokaklarda çocuk filan da fırlıyor bazen sürekli gözün yolda olması lazım bir an bakmasan ve görmesen çarpılır direkt, geç devreye giren frenleme çok kurtarmayabilir çünkü bazı durumlarda.

Gece yağışlı havada karanlık sokakta yayalar hiç gözükmüyor reflektör vb kıyafetleri yoksa. yağışlı karanlık sokaklarda da yine dikkatli geçiyorum ve sis farlarını açıyorum. Yayalara saydırmak için söylemiyorum kesinlikle ama fren mesafesini gerçekten bilmiyor çoğu zank diye araba duracak sanıp çok yakından arabanın önüne fırlıyorlar.

Bir de acemi sürücüyken sağdan minibüsçü bir abi eliyle dur işareti yapmıştı, ben de nolur nolmaz durmuştum kör noktadan yaya geçiyormuş adam beni uyarmıştı sağolsun. etrafta büyük araç yavaşlıyorsa duruyorsa mutlaka temkinli davranmak lazım, bu tarz şeylere ekstra dikkat ediyorum daha defansif davranıyorum.
  • titanic kemancısı  (02.04.24 12:54:10 ~ 13:04:41) 
Canlıya çarpmadım. Yan aynaları çöp kutularına sık sürterim yalnız.


  • gece abisi  (02.04.24 13:16:03) 
birbirini kovalayan kedilerden biri aracın altından çıkıp motorun ön tekerine çarpmıştı ama üstünden geçmedim. bir defa da ara sokakta gene arabanın altından fırladı ucu ucuna çok sert frenle durabildim. ikisinde de hızım düşüktü.

motorla giderken minibüs caddesinde önüme dengesini kaybedip kaldırımdan bir kız düştü çarpmadım.
  • orpheus  (02.04.24 13:19:23) 
çok yavaş bir şekilde geri geri giderken , birden çıkan birine çarptım. yere bile düşmedi. sadece sendeledi. adam gerçek anlamda körmüş, elinde bastonu falan da vardı. indim, "özür diledim, görmedim" dedim, "ben de görmedim" dedi, güldük birlikte.


  • co2s2  (02.04.24 19:05:28) 
Bir kere dag yolunda kopege arabanın köşesiyle çarptım, hayvan ormana kaçtığı için bulamadım.

Motosikletle giderken güvercine çarptım, öldü.

Bir seferinde de yavaş akan trafikte araçların arasından geçen yayanın topuğuna lastikle basmak suretiyle ayakkabısını ayağından çıkartmıştım, adamın ayakkabısı cikinca o da anlamamıştı ne olduğunu.
  • mirty  (02.04.24 23:50:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.