[]

Sahaflık yapsam para kazanabilir miyim?

Merhaba;

Evde biraz kitabım var, başlangıç sermayesi yapayım, sahaflığa başlayayım diyorum.

Dükkan falan değil, internetten yaparım diye düşünüyorum.

Para kazanabilir miyim, ne dersiniz? Çok değil, kirayı faturaları ödeyecek kadar.

Var mı aramızda bilgisi olan, sahaf olan?

 
geçenlerde elimdeki bir kütüphane kitabı çıkartmaya çalıştım, klasikler genç kız romanları yeni çıkanlar topluca çok düşük bir paraya çoğu kitaba kargo parasına teklifler yapıldı.
sahibinden komisyon almıyor, letgo dolap alıyor.

  • eja  (02.04.24 13:27:18) 
Sahaf ile ikinci el kitapcısı birbirinden farklı şeyler.

@eja'nın da dediği gibi, güncel, her yerde bulunan, pazaryeri kenarlarında, kaldırımlarda sergilerde, her şehirde bir sürü ikinci el kitapcısında satılan kitapları internetten pazarlamanız çok zor.

Adam her yerde, dokunarak bakarak alabileceği kitabı, niye kargo parasıydı, kargo geldiydi, gelmediydi, kitap fotoğrafta iyi gibiydi ama, küflü mü, karalı mı, eksik sayfalı mı riskine girerek senden alsın?

Nadir kitapların vardır, yeni basımı yoktur, adam araştırma yapıyordur da o kitabı başka yerde bulamamıştır, ilk baskı değeri vardır, imzalıdır falan, o zaman anlarım ama onun dışında anlamlı bir para kazanabileceğini sanmıyorum.

Bir maliyeti yoksa, iş olarak değil de, ek gelir için bir dene istersen.
  • Mirket  (02.04.24 13:48:46) 
İnternetten kazanacağınızı sanmıyorum komisyon ve giderler yüksek ayrıca ürünü düşeşe getirmeye çalışan kötü niyetli fırsatçı fazla. Deneyin.


  • doharkoman  (02.04.24 20:23:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.