[]

Suntaya vida sabitleme

Evimde şuna benzer bir puf var:

cf6ad7.a-cdn.akinoncloud.com

Bunun her bir ayağı, aşağıda resimdeki gibi dört vida ile puf'un suntasına monte oluyor:

cdn.cimri.io

Ve maalesef ayaklar sabit olmamaya hareket etmeye başladı, suntayı aşındırdı. Daha geniş vida alsam, metal ayağın kenarındaki delikten geçmez.

Ben de dübel taksam nasıl olur diye düşündüm. Evde plastik dübel vardı. Bir tanesini takayım dedim. Girmedi tabi. Tornavida ile deliği büyütmeye çalıştım, zor bela soktum. Yamuk yumuk girdi tabi ama sağlam oldu.

Diğer delikler için metal gibi falan bir dübel alsam, çekiçle çaksam girer mi? Ya da başka ne yapabilirim?

 
Dübel olmaz.

Yumurta kabuğunu iyice döv. Toz haline gelince deliği bu tozla doldur.
Fazlasını sıyır. Üzerine japon yapıştırıco damlat, doyana kadar.
Video bulursam eklerim.

Aha buldum.
www.youtube.com
  • Mirket  (01.04.24 16:32:42 ~ 16:35:35) 
Bence içini direkt ahşapla doldurabilirsiniz. Bir ağaçtan ince bir dal koparın. Bir bıçakla düzeltip şekil verin. O boşluğa yerleştirin. Yapıştırıcı da kullanırsanız daha iyi olur. Ek olarak aklıma kürdan geldi. Kürdan ince olduğu için boşluk kapanana kadar doldurabilirsiniz.


  • dissendium  (01.04.24 16:40:58) 
@dissendium+1

yalnız kürdan yerine daha sağlam bir ağaçtan kıymık benzeri bir şey kullanırsanız daha dayanıklı olur. kürdan da yük altında bir süre sonra dağılıyor zira.
  • shadowfollower  (01.04.24 16:46:03) 
-ahşap dübel veya düz tahtadan oraya uygun bir parça kes, deliği tutkal ile doldur, ahşap parçayı çak, tutkal kuruduktan sonra vidala.

-evde şarjlı vidalama varsa metal ucu ile metal ayağın vida deliklerini genişletip, daha kalın bir vida da atabilirsin.

-sunta parçaların üzerinde aynı ölçülerde ahşap parça bulup,bu parçayı suntaya vidalayıp, metal ayağıda bu ahşapa montelersin. parça kalınlığına göre ayaklar biraz yükselmiş olacaktır.
  • sealth  (01.04.24 16:55:41 ~ 16:56:49) 
Ağaç, sunta çakma somunu alıyorsunuz. 4 ayak için denk gelen yerlere çakıp vidalıyorsunuz.

Genelde bu malzeme yatak, baza ayakları için kullanılır. Kolay kolay yerinden oynamaz
encrypted-tbn0.gstatic.com
  • janavarorion  (01.04.24 18:14:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.