[]

Hemoroidsel bir soru

Annemde birkaç yıl önce kısa bir süre arayla iki kez anal fissür (çatlak) olmuştu, kremle kolayca tedavi edilmişti.

Bir süre önce benim başlangıç seviyesinde hemoroid olduğunu tahmin ettiğim çok küçük bir şişlikten bahsetti. Doktora gittiğimizde krem verdi ve şişliğin kremle tamamen geçeceğini anlattı.

Kremi üç aydır kullanmasına rağmen şişlikte bir değişiklik yok, zaten çok büyük olmadığı ve ağrı sızı da yapmadığı için annemi rahatsız etmiyor. Fakat geçen hafta büyük tuvalet sırasında oluk oluk kan akmış pıhtılaşmış şekilde. Aynada baktığında o şişliğin patladığını görmüş. Yine ağrı sızı yok.

Doktora gidemedik o arada ama kreme devam ediyor. O günden beri her tuvalette kanama oluyormuş. İlk seferki kadar çok ve pıhtılı değil, taze kanmış. Yavaş yavaş kesik gibi ağrı da olmaya başlamış.

Önümüzde üç beş günde yine doktora gidemeyeceğiz. Acaba doğrudan hemoroid için değil de onunla bağlantılı olarak bu kesik haldeki kanayan yara için bir krem, ilaç tavsiyeniz olur mu? En azından kanama dursun, tuvaletini rahat yapabilsin isterim. Çevreden değişik çok fazla krem öneren oldu, internette her biri için hem olumlu hem olumsuz yorumlar var. Bir tavsiyeniz olursa sevinirim.

 
Kabız olmasın ve asla ıkınmasın. Klozet kullanıyorsanız göğüs dize değecek kadar eğilerek işini görsün veya klozet basamağı satın alın. İnternette var. Siz de kullanın. Tüm insanlar kullanmalı.

www.trendyol.com

Hemoroid dediğimiz olay makattaki toplar damarda oluşan varistir. Yani oradaki toplar damarın esnekliğini kaybedip şişmesi ve içindeki kanı hareket ettirememesi olayıdır. Biriken kan ve oluşan şişlik ağrı, dışkılama esnasında da acı yapar. Makat, tuvalet nedeniyle hareketli ve zorlanan bir uzuv olduğu için o şişmiş, içinde kan biriktiren damar çatlayabilir ve bu durumda kanama olur. Kanama az miktarda olabileceği gibi kabızlık vs nedeniyle zorlanma durumunda çok da olabilir.

Adını vermeyeceğim ama Ekşi sözlükte hemoroid ve varis başlıklarını okursanız orada yazan bir hap var. Damarı rahatlatmakta faydası olur. Kremini kullanmaya devam etsin. Sakıncalı bişey değildir.

Ama kanama devam ettiği taktirde cerrahi müdahale şart. Bildiğim kadarıyla hastaneye yatmaya gerek olmadan operasyonu yapılabiliyor. Tavsiyem bir genel cerraha görünmeniz.

Not : Hekim değilim.
  • Mirket  (01.04.24 00:08:27 ~ 00:17:32) 
annemde de benzer sorunlar vardı, hemoroid, sonrasında makat çatlağı ve yanlış bir operasyon sonrası makat darlığı oluşmuştu.
Çok doktor gezdik en sonunda tavsiye üzerinde Gebze'de Yahya Çelik hocaya gittik, küçük bir ameliyatla annemim tüm sorunlarını çözmüştü. İmkan varsa bir muayene olun derim.

www.doktortakvimi.com
www.youtube.com
www.youtube.com
  • sealth  (01.04.24 09:41:16 ~ 09:42:04) 
bir diş sarımsağın kabuklarını soy ve fitil niyetine sok. 2 gün sonra bişey kalmayacak.


  • jamswety  (01.04.24 16:54:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.