[]

Hobi / fotoğraf

Oldum olası fotoğraf çekmeyi severim. Ama bunu bir sanat vs kaygısıyla değil daha sonra dönüp baktığımda anıların somut delili olarak gördüğüm için yapıyorum.
Sonraları fotoğraf çekilirken nelere dikkat edilir onları öğrendim. Şimdi de dslr makine alıp (17 bine bi nikonu gözüme kestirdim) hafta sonları hem geziye çıkıp hem gördüğüm güzel kareleri çeksem mi diye düşünüyorum.
Tabi ki bunu yaparken ortalama 40+ bin maaş aldığım aklıma gelince çok pahalı bir hobiye girişiyor gibi hissediyorum çünkü benim bu işten para kazanmak gibi amacım da yok.
Benzer bir şeyler deneyen varsa ne düşünürler ? Telefon yeterli mi yoksa hem dışarıya çıkmak için bahane olup hem de fotoğrafların kalitesini arttırmak iyi olur mu?

 
Üzerinde bu kadar kafa yorulacak bir şey değil ki. İstiyorsanız öğrenin. Pahalı hobi derken sırf makinayı almak için diyorsanız bence abartıyorsunuz. İnsanlar asgari ücrete 60k lık telefon alıyor.

Belki hobiniz işe bile dönüşebilir. Bir zararı olmaz hatta sizi mutlu eder.
  • perfectlysplendid  (31.03.24 23:50:51) 
Ben de tam bu sıralar bu hobiye ciddi olarak giriştim hatta bi kursa bile yazıldım. Bende aynasız var ama hoca telefonla başlayıp sonra ihtiyacınıza göre bir şey alabilirsiniz demişti. Prof bu işi yapmadığınız sürece başlangıç seviye bir şey yeter.

Çok pahalı ve ağır şeylere gerek yok. Bende önceden dslr vardı ama ağır geldiği için üşeniyordum onunla çıkmaya bu yüzden aynasız aldım, 3 ayaklı tripod taşımak zor gelir diye daha ufak bir şey aldım vs. Herkesin olan değil de dışarı çıkmaya ne teşvik edecek, işinizi ne kolaylaştıracak buna yönelik bakabilirsiniz.
  • jazzabel  (01.04.24 09:52:36) 
Zamaninda DSLR ve lenslere yatirim yaptim, simdi elimde 7-8 lens oldu ama hic kullanmiyorum neredeyse cunku tasimak kulfet geliyor, eskidikleri icin cok paraya satabilecegimi de sanmiyorum. Bugun tekrar makine alsam buyuk sensorlu kompakt kameralardan alirim (Lumix lx100, canon g7x, fuji x100, ricoh gr3 vs..). Bence ucuza kucuk basit bisey alip oyle baslamayi dene, telefonla basla sonra alirsin pek olmuyor cunku telefon kamerasi beni tatmin etmiyor mesela ve disari cikip cekme motivasyonu vermiyor. Birkac yillik bir cybershot veya fuji kamera bakilabilir


  • mirafiori  (01.04.24 13:06:06) 
4 ay önce aynısını ben yaptım, 15000e Canon 2000d aldım, çok iyi etmişim, az çok birşeyler biliyorum sanıyordum ama hiçbir şey bilmiyormuşum fotoğrafçılık hakkında. Komşum ve youtube sayesinde baya bir mesafe kat etmişim, ilk çektiğim fotolar ile dün çektiğim fotolar arasındaki farktan anlıyorum. Çok güzel bir hobiymiş. Tavsiye ederim
Telefon makinanın yerini tutmuyor,
Senin maaşın iyiymiş hocam bana göre, 22500 alıyorum ve Bodrum'da yaşıyorum, şimdide lens almayı planlıyorum 19000tl. Başlarsanız sizi de tek lens kesmeyecek :))
  • brussss  (01.04.24 13:46:46) 
hevesinizi kırmıyım ama bu işe böyle girişen insanların ben dahil sonradan el bile sürmediğini gördüm.

para getirirse devam edersiniz. o yüzden shutterstock, gettyimages vb yerler için fotoğraf çekerseniz, daha iştahlı olur diye düşünüyorum. insanlar fotoğraflarınızı beğeniyorsa ilerleyin tabi yaldır yaldır.
  • janderzel zartanyan  (01.04.24 20:26:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.