[]

iş görüşmesi

merhaba, görüşmesine gireceğim pozisyonun işe alım müdürüyle resmi olmayan bi görüşmem oldu. Pozisyon biraz kendini tekrarlayan işlerden oluşuyor ve en son pozisyonda çalışan kişiler burada 1 sene çalışıp burayı sıçrama tahtama olarak görmüşler. Şimdi bu pozisyonda uzun sürede çalışacak ve o motivasyona sahip birisini arıyor. Kendisini dinleyecek ve konuşurken kendisini rahat hissedeceği birisini arıyor. Teknik yetenekler iş yaparken öğrenilebilir, o yüzden bilgi eksikliği çok önemli değil dedi.

Ben kariyerimin başındayım ve diğer adaylar benden daha tecrübeli kişiler olacak. Kendimi nasıl pazarlayabilirim? Sanki bu dediği noktalarda onu ikna edebilirsem iş olabilir gibi geldi bana. Asıl görüşmede nasıl bir çerçevede konuşayım?


 
Tek silahın hevesli olmak. Kariyerinin başında olduğun için daha iyi bir iş bulunca, daha iyi bir maaş bulunca, daha iyi bir yer bulunca gideceğini düşünür. Buradan yürüyemezsin. Bana bir görüşmede 10 yıl burada çalışır mısın demişlerdi, olabilir demiştim ama ben bile inanmamıştım çünkü çalışmam. Kendinizi 5 yıl sonra nerede görüyorsunuz dediğinde atlayıp o pozisyonla, şirketle bağlantısız cevaplar verirsen direkt belli edersin orada uzun süre çalışmayı düşünmediğini.

Konuşurken kendini rahat hissetme kısmını anlamadım.
  • dissendium  (31.03.24 17:42:48 ~ 17:43:33) 
1: deneyimsizim diye ne iş olsa yaparım abi deme.
2: bunun senin için iyi bir fırsat olduğunu, uzun yıllar orada kariyer planı yapabileceğini vs. söyle.
3: müdürle veya organizasyondan başkasıyla resmi olmayan şekilde görüştün diye çantada keklik görme işi. bu işler belli olmaz.
4: çok istiyorsan gir görüşmeye gelen soruları tokatla, işi al.

bol şans.
  • datnet  (01.04.24 05:02:28) 
Öncelikle görüşme sırasında karşındaki insanı insanları seversen bu hissin karşıya geçeceğini bil.
Çoğu iş görüşmesinde insanlar adaydan çok kendileri konuşmak, anlatmak istiyorlar. İyi bir dinleyici ol. Anlatmaktan keyif alıyorlarsa onların keyfini arttır.
"Ben uzun süre çalışacağım ve mutlu olacağım bir iş arıyorum. CV henüz yeni oluşuyor ve CV'mde sık sık iş değiştirdiğimin görünmesini istemem" gibi bir söz söyleyebilirsin.
Çok istekli, hevesli, motivasyon dolu olduğunu net kelimelerle belirt görüşmede. Kariyerinin başındaki bir insanda aranan en önemli şey bu. Ama bunları ima etme, yeniden söylüyorum ki net kelimelerle belirt.
  • michael_knight  (01.04.24 13:05:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.