[]

İmza atma işlemi oy verdikten sonra mı önce mi?

Merhaba. İyi pazarlar. Malum seçim var. Geçen seçimde ben sınıfta oy kullanmadan imza atmıştım, sonra görevli iyi günler dedi bana beni yolluyor. Dedim ben oy kullanmadım ki, öyle mi diyor. Neyse kullandım oyu sonra. Şimdi bu seçimde oy kullanırken, oy kullandıktan sonra mi imza atacağız, oy kullanmadan önce mi? Bunun bir yerde bir yönetmeliği falan varsa link atar mısınız? Oy kullanmadan önce imza attırmak bana çok iyi niyetli gelmedi çünkü.




 
zarf sandığa atıldıktan sonra imza alınması gerekiyor normal şartlarda. ysk genelgesinde böyle yazıyor (www.ysk.gov.tr - madde 20/bç), eğitimlerde de bu şekilde anlatılıyor. fakat iş bilmeyen sandık kurulu üyeleri, heyecanlı ya da çok bilmiş vatandaşın saçma sapan hareketleri, gün içinde gelen yorgunluk, boş boş beklerken 10-15 kişinin aynı anda gelmesiyle bir anda sandıkta oluşan yoğunluk ve kargaşa vs derken bazen karışıklıklar olabiliyor. her hata kötü niyetten kaynaklı değil.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (31.03.24 09:44:39) 
Suistimale açık bir konu bence. Görünüşten bile gorevli sizin oyunuzu geçersiz kılmak için böyle bir şey yapabilir. Yapmaz diyebilir misiniz yüzde yüz. Yani imza attıktan sonra o yoğunlukta bana dese ki imza atmışsınız, oy kullanmışsiniz dese, ben hak iddia edebilir miyim? Sanmıyorum. Kural neyse o uygulansın. Seçim yani bu. Biraz önce kullandım, yine önden imza attiriliyor.


  • dolantindr  (31.03.24 09:54:58) 
yapmak istemez diyemeyiz elbette ama urfada ya da o tarz gettolaşmış semtlerden birinde değilseniz yapamaz. sandık kurulunda başkan ve üyenin yanında 3-4 farklı partiden üye mevcut. bunların da yanı sıra sürekli sandık alanında bekleyen müşahitler, sandık sandık gezen parti avukatları falan derken bahsettiğiniz gibi bir olayın yaşanması halinde itirazınızla birlikte müdahale edecek bir sürü insan var.

tabi ki kurallara uyulması en doğrusu ve güveniliri. üstelik görevlileri de çok rahatlatıyor kurallı şekilde ilerlemek fakat sandık kurulları çoğunlukla istemedikleri halde zorla görevlendirilen kişilerden oluşturulduğu, üstelik birçoğu da işi çevirebilecek algı ve beceriye sahip olmadığı için bu tarz durumların yaşanması kaçınılmaz.
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (31.03.24 11:03:44) 
İmz sonra da atılabilir ama o kişinin kimliğini kontrol etmek gerekiyor önce. Çünkü oyunu atıp o sandıkta oy kullanmayacağı ortaya çıkanlar olmuştu. Sandığa attıktan sonra geri dönüşü de yok.


  • renegade  (31.03.24 20:00:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.