[]

Sinav sonuçlarini Whatsap'tan duyuran hoca

Bu yaptigi sizce etik mi ?

Ben sahsen etik bulamadim, herkesin hangi kisimda ne kadar puan aldigini ayri ayri yayinlamis.


 
etik olmadığı gibi kvkk gereği yasak da olması lazım.


  • enteg  (31.03.24 10:00:20) 
Vallaha ben mezun olalı çok oldu, sinav sonuçları ya asilirdi ya internette olurdu ya da sınıfta hoca söylerdi. Hayatimda gizli sinav sonucu diye bir şey duymadim. Ama whatsapptanbda ogrenmedim.
Etik mi? Bence bir sorun yok ama bu benim bütün hayatım boyunca gördüğüm hatta filmlerde dizilerde gördüğüm şeylere göre. Belki zaman degismistir ve artık etik değildir.

  • logisticsmanager  (31.03.24 12:52:26) 
Etik değil, hoş da değil.


  • fotrsapka  (31.03.24 13:01:35) 
herkese tek tek duyurması delilik bence. bizde de kapıya asarlardı. sizin notunuz neden başka birinin umrunda olsun ki.


  • brakgn  (31.03.24 13:09:21) 
Yalnız etik değil diyenlere tik verip etik diyenlere tik vermezseniz biraz komik olacak :) 2015te mezun oldum, erasmus universitesinde de kendi üniversitemde de farklı görmedim.

Hadi daha ileri gideyim; hanıma sordum ve Fransa'da da duvara asıliyormus. Biraz googleadim başka yerlerde de oluyormus ve sizin gibi etik mi değil mi sorusu var. Demek ki buna net bir cevap yok.
  • logisticsmanager  (31.03.24 13:48:35) 
öğrenci ismi değil numarasını bile tam yazmaması gerekir

****6534
****3214
****3123

falan gibi açıklanır mesela sende son 5 rakamından falan anlarsın
  • duyurukullanıcısı  (31.03.24 13:51:20) 
isim/numaranın açık açık yazılması ayrı bi konu ama Whatsapp'tan yayınlanmasına ayrı kılım ben. Whatsapp ne abi? Okulun e-mail adresi var. Tüm öğrencilerin e-mail kutuları var. Resmi kanalı kullanmak varken neden böyle mesajlaşma uygulaması kullanılıyor ki?

Ki normalde sisteme girersin her öğrenci kendisi görür ama böyle önceden atmalarının sebebi de şu: şikayet vb. gelirse tekrar bakıp değerlendirmek. OIS sistemine girince değiştirmek zulüm çünkü, rektörlüğe dilekçe falan vermek nerede hata yaptığını açıklamak gerekiyor. Bu şekilde gayrıresmi yaparsa önceden kafasına göre düzeltip sisteme tek seferde problemsiz girer.
  • nhk ni youkosu  (31.03.24 13:58:51 ~ 13:59:53) 
Sadece sınıfta olanların bulunduğu bir whatsApp grubuysa normal bir durum gibi görünüyor.

Hoca duyurmasa herkes birbirine duyuracak ve soracak sonucu.
Fark eden bir şey yok.

Eskiden beri üniversiteyi kazanan ilk üç, bütün Türkiye de tanınıyordu ve sorun olmuyordu.


Bunlardan ayrı olarak zamanında sınav soruları çalanlar ve bu sebeple sınavı kazananlar da medyada duyuruldu.
Kamunun bir zararı varsa bu duyurma oldukça normal bir şey. Burada etik vs düşünmemek lazım.
  • diyecevaplandı  (31.03.24 14:44:29) 
etik değilliği herkesin görmesiyse bizim zamanımızda kapıya asılırdı. elaelam görürmüydü bilemem zira herkes kendi derdinde olduğu için.


  • geveze yazar  (31.03.24 16:34:36) 
@logic,

isimler normalde sansürlü, misal

M*hm*t seklinde.

Fakat hocalar isimleri wp grubunda sansursuz paylasiyorlar. Oysaki yukaridaki sansürlü isim olayini yapan bizzat kendileri.

Eskiden bölümün sayfasinda geçenler ve geçmeyenler yayinlanirdi ama vizeler, finaller liste seklinde yayinlanmazdi.

Son olarak, geçen dönemki hoca herkesin kagidini derste dagitmisti ve puanlamayi dogru toplayip toplamadigini kontrol etmemizi rica etmisti.

Bu dönemki zibidi zaten ögretmenlikten ve ölçme-degerlendirme etiginden yoksun birisi. Sinav günü bile sinava baska bir hoca giriyor...
  • Yourcousinmarvinberry  (31.03.24 18:43:13) 
gizliliğe aykırı. şikayet edin


  • ferenc  (31.03.24 18:55:58) 
Etik olmadığı gibi ayrıca suç. Bizim zamanımızdaki etik kavramı ile bugünkü etik kavramı aynı değil ayrıca bizim zamanımızda KVKK yoktu kişisel veriler bugünkü kadar tehdit altında değildi.


  • doharkoman  (31.03.24 21:26:57) 
doçentlik başvurunuz reddedildi de etik sebeplerini mi whatsapp'tan yayınladı hocanız, bu ne saçma takıntı böyle? siz öğrencisiniz, adı üstünde öğrenme sürecinde olan bireylersiniz. düşük not almanız sizi gerizekalı yapmayacağı gibi yüksek not almanız da sizi dahi yapmaz. düşük not almanızın arkadaşlarınız tarafından öğrenilmesini bu kadar kafaya takıyorsanız daha çok çalışın, düşük not almayın. daha da iyisi, not için çalışmayın. bir şeyler öğrenmeye ve üretmeye bakın.


  • motosiklet burclu adam  (01.04.24 04:53:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.