[]

tamamen cahilinden bir dune sorusu

arkadaşlar iyi akşamlar,

son zamanlarda karşıma sık sık çıkmaya başladı. sanırım bir bilimkurgu serisi ama inanın dune ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum. ilk olarak şunu sormak istiyorum,

1) bu fotoğrafın esprisi ne? muhtemelen çocuk seride yer alan birine benziyor ama spoiler vermeden açıklar mısınız? 64.media.tumblr.com

2) ben dune 2000 oynadım. 8-9 yaşındaydım o zamanlar. yerin altından çıkıp benim araçlarımı yutan şerefsiz bir makine hatırlıyorum. rise of harkonnen'in müziğini hala dinlerim, çok severim ama oyuna dair savaş/strateji oyunu olması dışında pek bi şey hatırlamıyorum, dediğim gibi sene 2001-2002 filan, bilgisayarda var diye oynuyordum öyle, babam yüklemişti galiba. bu dune, o dune mu?

3) kitabı var mı?

4) filmi ya da kitabı varsa tavsiye eder misiniz? aslında bilimkurgudan çok anlamam. "fantastik" içerikli olarak çocukken harry potter'ı severdim, bi de game of thrones izledim daha sonra severek. amma politika, savaş, dövüş, gelecek, uzay vs. konularını, neblim distopik romanları filan severim.

5) duygulandım, dune 2000'i win 10'da oynayabilir miyim? biraz baktım ama bulamadım, sadece win 98 görünüyor.

şu ara sıkça görüyorum sağda solda dune dune diye. ne oluyor?

 
1- filminin başrol oyuncusuna benziyor.

2-olabilir çünkü çölde insanları yutan solucanlar vardı yanlış hatırlamıyorsam

3-kitabının serisi var. 5 tane vardı galiba. edit : 6 mış

4-ben ilk kitabı okudum sadece. fena kitap değil ama ben bu tarz evrenlere çok giremiyorum. o yüzden devam etmedim. ilk film ilk kitabın yarısıydı galiba 2. film de diğer yarısıdır. film de iyi sayılır bence.
  • high hopes of the sozluk  (30.03.24 23:04:39 ~ 23:05:57) 
Cevaplar gelmiş ekleme yapayım

Bilim kurgu seviyorsanız kitaplar baya baya iyi.

Dune 2000 (ya da diğer dune oyunlarını) güncel bilgisayarda oynamak için dosbox deneyebilirsiniz. Ya da eski oyunları güncel sistemlerde çalışacak şekilde yamalayıp satan gog (good old games) sitesine bakabilirsiniz (ki dune 2000 varmış gog'da) oradan satın alıp yasallı, lisanslı bir şekilde de oynayabilirsiniz.
  • hedep  (30.03.24 23:55:47) 
1. cevab verilmiş.
2. evet o oyun bu dune'un oyunu. oyunda atreides ve harkonnen'den başka seçilebilen ordos diye kitapta olmayan bir house daha vardı (yeşil), o uydurma bildiğim kadarıyla.
4. kitaplar şahane, akla kazınan bir sürü replik ve olay var. gerçek hayatta sık sık kullandığım bir de feature sahibi yaptı bu kitap beni.
5. www.dosgamers.com "Play the original Dune 2000 on 64 bit Windows systems" kısmı
  • engelbert humperdinck  (31.03.24 04:53:21) 
2) dune2000 kitap ve filmle aynı evrende geçiyor, onun dışında pek bir bağlantısı yok. belki hatırlıyorsunuzdur oyunda üç aile var, dune gezegenini ele geçirmek için savaşıyorlar. kitapta (filmde) bu tarz açık bir savaş yok. hatta bir başkasının yazdığı gibi, üç aileden biri (ordos) kitapta sadece isim olarak geçiyor. yani büyük oranda uydurma, alternatif evren olarak düşünebilirsiniz.

5) diğer yanıtlara alternatif olarak openRA üzerinden modern ui ile oynayabilirsiniz.
  • anonim yazar  (31.03.24 16:33:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.