[]

direnç bantları işe yarıyor mu gerçekten

fitness için. 32 kg 40 kg her ağırlığı var. amaç büyümek değil aslında, güçlenmek ve kondisyon arttırmak




 
İşe yarar ama tekniğe çok önem vermek ve belirli periyodda bir üst dirence geçmek gerekir.

Şunu tavsiye ederim. Ama yine de başlangıç seviyesindeysen domyos'un falan daha az kiloda bantlarıyla başlaman gerekir.

Kapasite üstü dirençle asla tekniği tutturamazsın. Faydasız bir hamallık olur.

www.amazon.de
  • Mirket  (30.03.24 13:25:06 ~ 13:30:05) 
Ise yarıyor mu derken yani sonuçta itmeye ya da cekmeye çalıştığın zaman bir direnç gösteriyor haliyle kas gelişimi oluyor. Ha hayatımda bunu kullanıp güçlü olan ya da süper kondisyonlu falan insana denk gelmedim. Zamanın ya da yerin yoksa ve evde yapacaksan iyidir onun dışında tabiki barbel, kb, db gibi şeyleri kullanan kişilere oranla aynı seviyeye gelemez.

Bu arada büyümek ve güçlenmek o kadar kolay değil zaten amacınız o olsaydı bile.

Neyse kısacası tabiki işe yarıyor da bende yaramaz misal çünkü o seviyeleri geçtim. Ama kişi bugün evde otururken yarın direnç bantlari ile spora baslarsa tabiki ciddi etkisi olur. Peki 5 sene bunu yapabilecek mi? Ben görmedim. Ama 12 senedir barbell kaldırıyorum.
  • logisticsmanager  (30.03.24 13:45:14) 
ben de 5 yıldır filan evde yapıyorum sadece. genelde vücut ağırlığı. calisthenics yani.

daha çok zıplamalı burpee vs gibi crosfite yakın şeyler. 10ar kg dumbbel de var. arada onu da yapıyorum. Ama mesela kolla kaldırabildiğim ağırlığın artmasını çok sağlayamadım böyle. O ağırlığı daha uzun süre taşıyabiliyorum ama daha fazlası için kas kütlem belki yeterli değil.
kettlebel barbell gibi şeylere mi geçsem daha iyi olur yoksa sıradan bir direnç bandı aşağıdaki gibi iş görür mü


www.decathlon.com.tr

şu an mesela 10 kg biceps curl zorlanarak yapıyorum 4-5 set. yani daha çok dayanıklılık arttırmaya çalıştım da kaldırabildiğim gücü de arttırmak istiyorum. belki yanlış egzersizler yaptım
  • ShadowOfMoon  (30.03.24 14:42:15) 
Açıkçası biceps triceps gibi kaslara ronnie degilseniz acayip bir ağırlığa ihtiyaç yok. Benim hayatimda yaptığım en ağır curl olsun 15 kg db ile.

Biceps curlde güçlü olsaniz da bunun bir önemi yok yani. Önemli olan büyük hareketlerde güçlü olmak.

Bicepste yüksek kg ile yaparsaniz tennis elbow olma olasiligi da var. O yüzden ben şahsen bices/triceps 12/20 tekrar arası tutarim, ufak tekrar ağır şeyleri bu tarz kaslarda yapmam.

Programinizi yazarsaniz daha iyi anlaşılır ama bicepsim guclenmedinin kaniti 10 kg bicepsi zor yapıyorum değil.

Neyse daha ağır biceps curl içinse amaç tabi alın da bu kadar önemli değil yani. Ayarlanabilir db en ideal çözüm aslında.
  • logisticsmanager  (30.03.24 17:28:41) 
@logisticsmanager +++

Aslında direnç bantlarıyla -salon geçmişin tecruben de varsa- muhteşem varyasyonlar yapabiliyorsun evde, ben çok faydasını gördüm ama asla tavsiye etmem.

5-15-25-35 kg 4 tanesini 3-4 yıl boyunca kullandım. Önce 5 kg lık koptu -sorun degil- 25 kg lık, yerde oturur vaziyette barfiks demirine bağlayıp tek kolla kendime çekip kanat çalışırken şlap diye kafama carparak koptu.

Ve ben bu bantları çok düzgün kullandım hatta entry lerim de var.

İşin daha kötü yani 25 kg lık kopmadan önce hiçbir belirti göstermedi (ne leke, ne aşınma) ki antremana başlamadan önce hep kontrol ederim.

Şimdi 35-45 kg lık ile yardımli barfiks çektiğini düşün ve bir anda koptu.. olusacak sakatlıkları hayal et. Ben rotator cuff imi seviyorum arkadaş.. Ya da kendine doğru çekerken 25 kg lık gözüne gelse..

Bu kopmayla ve riskleriyle ilgili bir entry de yazicaktim zaten iyi oldu :)
  • makbur  (02.04.24 01:20:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.