[]

ikinci el araç devir süresi + özel plaka meselesi

abimden bana geçecek..
işlemlere ne kadar sürer? ona göre izin alayım..

özel plaka isteyeceğim. özel plaka eskisi gibi yaşadığımız yere göre mi?
yoksa istediğimiz harfleri talep edebiliyor muyuz?
ve ne kadar isterler?

 
ikinci elde özel plaka işi nasıl oluyor bilmiyorum. sıfır araç alırken emniyete gidip orada boştaki plakaların listesinden plaka seçiyorsunuz. seçtiğiniz harf grubunun anlamına göre bir miktar "bağış" yapıp tahsis ediyorsunuz. bayide ruhsat işini yapan adama getirip tahsis belgesini veriyorsunuz, size o plakayı alıyor. ama ikinci elde plaka direkt noterden tahsis edildiği için oluyor mu bilemedim.

temmuz'da adın soyadın baş harfi şeklinde plaka alan arkadaşım 10 bin lira bağış yapmış. dedi ki üç harflilerde fiyat yükseliyor. anlamlı bir kelime ise astronomik. yani can, cem, ece, bjk falan astronomik fiyatlar. dnz, dry, krm, mst gibi isim kısaltması gibi olanlar biraz daha uygun.
  • kibritsuyu  (29.03.24 20:03:19 ~ 20:03:33) 
arktık tüm plakalar havuzda, yaşadığınız yer sadece şehir olarak önemli ve ilçelerin bir önemi yok. eşimin adı handan, aralık ayında xx hnd xx plaka için 25.000 istediler. soyismimizden iç harf yapalım dedik, 5.000 istediler. alım satımda noter öncesi plakanızı trafik şubeden halletmeniz lazım, noterde alıcının kimlik numarasında tanımlı plaka çıkıyor.


  • en bi orijinal  (29.03.24 21:09:21) 
araçta plaka değişikliğine gidecekseniz şehir dışına satış yapmanız gerekli


  • obscure  (30.03.24 11:02:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.