[]

yorgun uyanmak, uykunun kanmaması ve gün içerisinde uykunun gelmesi

bu sorundan muzdaribim. uyku düzenim şöyle 1-2 gibi uyuyorum bazen 12 gibi uyuyorum. 9-10 gibi kalkıyorum. çalışmıyorum, bir işle meşgul değilim, boş yapıyorum, sevdiğim şeylerle ilgilenmeye çalışıyorum, bu halimden memnunum. sadece gün içerisinde uykum geliyor. bununla ilgili nereye gideyim ve hangi tetkiklerin yapılmasını isteyeyim? bu arada bende kronik b12 ve folik asit eksikliği var belli zamanlarda iğne vurulurum bununla ilgili.




 
ben bu sorunu şöyle aştım hocam

önce vücuduna ben yaşıyorum hissini vermen ve savaşman lazım spor hormon salgılatıcak buda sana cok lazım sonra düzgün beslenerek temizlenmen lazım iç organları.

1- spora yazıldım vücut geliştirme ve kardiyo yapıyorum
2- multivitamin + balık yağı alıyorum
3- şekerli gıda almayı kestim
4- Beyaz ekmegi kestim kahve rengi ekmek yiyorum ama az yiyorum oda sporda güç versin diye.
5- genel anlamda dikkatli besleniyorum kaliteli şeyler yiyorum ve orantılı olarak mesela yatmadan önce 1 meyve yiyorum 2.yi yemem
6- aksam yemeginden yarım saat bi saat sonra 2 yemek kaşıgı yogurt ile 1 çay kasıgı tarcın karıstırıp yiyorum. böylelikle iştahımı kapattım.aksamları yemiyorum.uykuyada yansıyor.
7- akşam 7 den sonra yudum yudum su içiyorum kafaya dikmiyorum. dikersen gece cok idrara kalkarsın uyku yalan olur.
8- en geç 10 da uyumayı dene ondan sonra vucut hormon salgılayamıyor yanı 1-2 den sonra.
9- one up good night (gece mavisi renkte) diye bi uyku bitkisel hap var ondan alıyorum bu sayede deliksiz uyuyabiliyorum.
  • Zetnikov  (29.03.24 20:59:18 ~ 21:00:13) 
D vitaminini ölçtür.


  • ferenc  (29.03.24 21:53:30) 
Boş olduğunuz için uykunuz daha çok geliyor. uyumamak için de mecburiyetiniz olmadığı için çözüm bulmak zor oluyor. Mesela çalışsanız uykunuz gelir ama sonra mecburiyetten bu duruma zamanla alışırsınız.

Yine de doktora gidin şüpheleriniz var. Kendi yorumumu yaptım ben.
  • sevilen progressive türkücü  (29.03.24 23:42:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.