[]

Muhasse - Sgk erken ödeme indirimi her zaman olmuyor mu?

Merhaba, küçük bir işletmem var. Bu ayki çalışan Sgk ödemesini yapacağım sırada henüz ay bitmemesine rağmen indirim göremiyorum. Muhassebeciye sorduğumda "bazen indirim oluyor, bazen olmuyor" dedi. Bizi mi koparıyor yoksa bu bilgi doğru mu?




 
ben de benzer durumla karşılaşıyorum. hiç geciktirmedim ödemeyi bugüne kadar. bazen indirim görebiliyorum bazı aylarda indirim olmuyor. en son ödememde bir indirimle karşılaşmadım :(


  • exlibris  (29.03.24 16:38:02) 
bahsettiğiniz indirim tahakkuk fişinde görünen 5510 indirimi değil de, bankada ödeme esnasında çıkan indirim ise muhasebeciniz haklı.

ben hayatımda sgk kadar lakayıt bir kurum görmedim. bu ay indirim yapmazlar, gelecek ay da yapmazlar, sonraki ay üç aylık birden indirirler. bunun bir düzeni yok. tamamen boktan sistemleri nasıl uygun görürse öyle.

edit: evet benim mükelleflerden de dönüşler aldım gün içinde, ödedik indirim yapmadı diye. muhasebe forumlarında da "6661 asgari ücret desteği ne zaman yansır bilgisi olan var mı" diye sorular gördüm.

yani evet, bu ayın indirimi sisteme yansımamış. son gün yansır mı, bu ayı pas mı geçer onu bilemiyoruz.
  • kibritsuyu  (29.03.24 17:08:43 ~ 30.03.24 01:57:21) 
Ben de karşılaştım, seçim öncesi para lazım galiba :)


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (29.03.24 18:10:13) 
Cuma ve cumartesi indirim görünmüyordu ama bu sabah indirimli olarak ödeyebildim.


  • onepointzero  (31.03.24 05:12:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.