[]

Motosiklet kullanmayı öğrenmek

Küçüklüğüm hep bisiklet üzerinde geçti, şu anda da işim nedeniyle otomobil ile ayda 7-8.000 kilometre yapıyorum. Ama motosiklete bir türlü ısınamadım.
Şimdi öğrenmek istiyorum da, önce özel bir ders alıp sonra mı sürücü kursuna gideyim yoksa önce sürücü kursuna gidip ehliyetimi alıp daha sonra mı özel bir ders alayım?
Hangisi daha etkili olur?


 
keyif için bineceksiniz diye düşünüyorum. motosikletle ayda 7-8bin km yaparsanız 1. ayda sağlam bir hastalığınız olur çünkü.

tavsiyem önce özel ders alıp sonra ehliyet almanız. özel dersler hep kapalı alanlarda veriliyor zaten okul bahçeleri pazar alanları gibi. hem ehliyeti almanıza da çok yardımcı oluyor.
ehliyet aldıktan sonra da kesinlikle ileri sürüş eğitimi tavsiye ederim.
  • artci sarsinti  (29.03.24 09:09:20) 
eğer biraz da olsa psikomotor becerileriniz iyiyse ehliyet kursunda da ehliyet alabilecek kadar öğrenebilirsiniz bence. en azından şu aşamada fazla para harcamamış olursunuz. sonrasında tabii ki eğitim alın.

bazı kurslar sadece ehliyeti olup pratiği olmayanlara eğitim veriyor, o da ayrı mesele.
  • orient blue  (29.03.24 09:10:52) 
safetyturkiye.com
buradan başlangıç eğitimi alın, ehliyeti aldıktan sonra da ileri eğitimlere gidersiniz.

  • kobuzchu kiz  (29.03.24 09:44:46) 
50cc scoter al kullanması kolay.


  • mikahakkinen  (29.03.24 10:20:34) 
Önce ehliyetinizi alın. Ehliyeti mutlaka a sınıfı alın. A2 falan vakit kaybı olur.

Ehliyet kursunda sadece sınavı geçecek kadar öğrenirsiniz. Fazlası olmaz.

Sonrasında 250’lik naked bir motor alın. Motorlara ısınamadıysanız sukuterler sizi daha da soğutur.

250 lik idealdir. 125lik falan almaya kalkmayın. 2 ay sonra satmak istersiniz

250 lik naked motorunuzu en az 10 bin km aktif olarak kullanın.

Bol bol zafer akçay ve altın elbiseli adam izleyin. Bence ileri eğitim almak bu aşamada şart değil.

250 lik motorunuzdan sıkılıp büyük bir şeye geçecekseniz işte o zaman eğitim şart olacak. Eğitiminizi özel olarak alın.
  • adwokat  (29.03.24 10:29:47) 
  • halitkin  (29.03.24 13:39:31) 
yra dan eğitim alıb ehliyet sonrası ve zafer akyol.


  • baldan kaymak  (30.03.24 01:26:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.