[]

Dumansız kömür yakma tavsiyeleri

Tutuşturucu küplerden kullanıyorum fakat ilk 10 dk biraz fazla is yapıyor, hoş olmayan koku yayıyor. Daha öncesinde tutuşturucu sıvılardan kullanıyordum onlar o kadar duman yapmıyor ama yine kokuyor.

Evde map tüpü var bu akşam onunla yakmayı deneyeceğim ama o da pahalı, sürdürülebilir değil pek. Butan tüpleri daha ucuz ama map kadar yüksek ısılara çıkmıyor bilmiyorum yine de yeterli olur mu.

Bir parça peçeteyi pişirme yağına batırıp onu yak diye 1-2 tavsiye gördüm ama sanki o da kokarmış ve duman yaparmış gibi geldi.

Dün akşam daha geleneksel kağıtla falan yakayım dedim onda da yelle yelle kol kası yaptım kömürler olana kadar.

Başka tavsiyeler varsa açığım, ne kadar hızlı korlayabilirsem kömürü o kadar iyi.

 
  • alfired  (28.03.24 20:42:28) 
Ne kağıdı yahu kağıtla kömür kozlama mı kaldı :) Şimdi ben söyle yapıyorum ilkinde tabi ki is var ama başında durmadığım için sorun yok.

2-3 bonga+ çalı çırpı + 5-6 uygun büyüklükte kuru meşe odunu.Yanarken başında durursan is olur. Yarım saate kömürüm hazır.

2 bonga tutuşturma bacasının dibine sonra üzerine kömür.

Her ikisinde de bongalari ateşe veriyorsun. 7-8dk yanıyor
  • Mcfly  (28.03.24 21:55:41) 
Tutuşturucu köpük, tutuşturucu sıvı gibi maddeler belki psikolojik olarak bende ete koku veriyor gibi geliyor.

şimdiye kadar mangal yakarken hiç 2. kibriti kullanma gereği duymadım.

7-8 tane gazeteyi top şekline getirip en alta diziyorsun, üzerine çıra veya çalı çırpı ince dalları koyuyorsun, en üste ise kömürleri tüm yüzeyi kapatacak şekilde dağıtıyorsun.

2-3 köşeden gazeteyi yaktın mı gerisi kendiliğinden geliyor. öyle aman allah is duman olmuyor. tabi kömür de önemli burada
  • janavarorion  (28.03.24 22:08:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.