[]

Yerel seçimlerde ibb ve abb’yi kim kazanacak?

İstanbul ve ankarayı merak ediyorum. Ankara için mansur yavaş yüksek ihtimal diyor arkadaşım ama istanbulu bilemem diyor. Hiç anket falan bakmadım bu sene, durum nedir iki şehir için de?




 
Bence de Ankara için Mansur Yavaş garanti gibi de, İstanbul hiç belli olmaz. Anketlere de güvenmiyorum, geçen seçimde ne olduğunu gördük.


  • fraise  (28.03.24 18:15:40) 
ankara mansur

istanbul da da yüksek ihtimal ekrem. mucizevi şekilde murat kurum kazanırsa da 1 puandan daha az farkla kazanır gibi duruyor.
  • zalbarath  (28.03.24 18:23:17) 
ankara istanbul garanti chp diyorum ben.

birkac ay once olsa riskli derdim de, murat kurum ve altinok'u aday gostererek kuskun muhalif secmeni baristirdi resmen akp.
  • aguen  (28.03.24 18:30:01) 
Ankara Mansur Yavaş
İstanbul Murat Kurum
İzmir Ortada
  • Mirket  (28.03.24 18:37:31) 
Normal şartlarda ben ikisi de chp diyorum ama normal seçim yaşamadığımız için belli olmaz.


  • prole  (28.03.24 18:51:41) 
Ekrem bey için en fazla "İstanbul'a hizmeti engellenir" denirken
Kurum için "İstanbul'a zarar verir" deniyor. Bu düşünce İmamoğlu'yu one çıkarıyor.
Altınok Keçiören'de bile önde çıkmayabilir. Yavaş 58+
  • sen de git sen de unut  (28.03.24 19:36:56) 
Normalde Mansur kaybeder derdim de, Altınok mal varlığı açıklama tongasına düştü, şansını kaybetti bence.

İstanbul için de bizim şirkette hemen herkes İmamoğlundan şikayetçiydi, fakat karşısındaki aday Murat Kurum olunca belli olmaz gibi geliyor...
  • plutongezegendegilmi  (28.03.24 19:59:24) 
Bu arada Ekrem İmamoğlu bence gayet iyi bir belediye başkanıydı. Altyapıdan kültür-sanata çok geniş skala halinde çalıştı; o kadar engellemeye rağmen.


Şikayetçi olanlar ya İstanbul'da yaşamıyor ya da AKP'nin beslediği tayfa sanırım.
  • fraise  (28.03.24 20:07:31) 
@fraise +1 Bu kadar büyük, bu kadar kalabalık bir şehirde yapılabilecek birçok şeyi yaptığını düşünüyorum onca engelleme, çamur atmaya rağmen. Rakibi de Kurum olunca önü açık bence İstanbul yine İmamoğlu'nun.

Ankara'dan haberim yok ama orada da Yavaş alır gibime geliyor. Diğer aday kendini bitirdi +1
  • chicha_v2  (28.03.24 20:37:18) 
altınoku tapu olayları bitirdi deniyor ama kimsenin bu tapu olayını taktığı yok. ona bakarsanız imamoğlununda bildirmediği 3 villası ortaya çıktı. ama o hiç konuşulmuyor.
oy verenlerde zaten bunlara bakmıyor.
akp tamamen düşük profilli adaylarla kendi kendini bitirdi. baktılar kurumdan olmuyor bu sefer bakanları sahaya sürdüler. ama yine istenen ilgi olmadı.

zaten yüzde 75-80 koyun bir seçmen var kimi koysalar ona oy verecek. yüzde 5-15 arası tercihini değiştiren-değiştirebilecek bir kitle var onları ikna etmeye çalışıyorlar.
  • my fault  (28.03.24 21:49:09) 
izmir - dr cemil
istanbul - imamoğlu
ankara - mansur

koca bakanlar mahalle mahalle dolaşarak oy istiyorlar. halk nezninde ters tepecek bence. ülke tarihinde tarihte görülmemiş olay.
  • HellKeePer  (28.03.24 22:00:56 ~ 22:01:28) 
istanbul ankara izmir chpnin ikisi de alır.mansur açık ara alır.


  • mikahakkinen  (29.03.24 10:21:39) 
istanbul koskoca bir maalesef kurum, ankara yavaş, izmir chp alır


  • nic cage  (29.03.24 10:59:06) 
Maalesef 2019 bir anomaliydi. Çok güzel bir anomaliydi ama neticede anomaliydi. Ülkede laik sayısı belli, İslamcı sayısı belli. Halkımız malum dini ve kısmen de etnik saiklerle oy veriyor. Muhalefet de zaten bölünmüş. Belediyeciliğini gayet başarılı bulsam da İmamoğlu bu sefer maalesef kaybedecek gibi. Yanılmayı çok istiyorum.


  • d max  (29.03.24 16:11:47) 
Yerel seçimlerin ''İslamcı'' ''laikçi'' şuçu bucu, ekonomik durum, emekli maaşları ile ne alakası var? Belediye başkanı seçiyoruz farkında mısınız! keşke halkımız bilinçli seçmen olsa da neye ne maksatla oy verdiğinin farkında olsa erdiği oyuna sahip çıksa sadece oy zamanı değil aynı zamanda adayların vaatlerini ve icraatlerini takip etse. Mahalli idare başkan adaylarına ideolojiden ve partiden bağımsız oy vermek gerekir ama ne yazık ki Türkiye'de popülist söylemler ucuz popülist hareketler tercih yapmada etkili oluyor bilinçli bir toplumda kitleleri bu kadar ucuz manipüle edemezsiniz insanlar icraata ve projelere bakar bizde ise kameralara oynanan tatlı dilli güzel sözlü sempatiklik rolüne bürünmüş adaylar seçmenlerden oy alabiliyor hiç icraat yapmasa da olur ne gereği var! Bir de mağdur edebiyatı var keşke halkımız idari konularda biraz daha bilinçli olsa tvden sosyal medyadan her duyduğuna inananmasa idari olarak hangi partiden olursa olsun yönetimin belediyelerin bütçesini kesmesi veya projelerini engellemesi mümkün değil. Son olarak İzmir'de (CHP) ve güneydoğunun çoğunda (DEM) muhalif adayların ''kazanacağını'' düşünüyorum ne de olsa büyük çoğunluğun iradesi ipotekli rasyonel hareket etmiyorlar İBB ve ABB sanırım kafa kafaya geçecek (ama sonra kaybeden taraf ''oylarımız çalındı'' pr'ı yapmasın) Hatay AKP, Antalya AKP, Konya AKP... İdeolojiye, tatlı dile göre oy verilecekse partileri kapatsak daha iyi olur bu durumda başarının projelerin ve icraatların bir önemi kalmıyor


  • doharkoman  (29.03.24 20:30:20) 
@doharkoman: Doğru, katılıyorum dediğinize de...burası işte normal bir ülke değil. Halen Ortaçağ Avrupası din savaşlarına benzer bir eksende bölünmüş, soğuk iç savaş halinde bir ülke olunca tabii ki yerel seçim bile aidiyetten yürüyor. Bu durum ne zaman biter, eh şöyle bir 1000 yıl alır herhalde.


  • d max  (29.03.24 21:28:33) 
dedim ben :D hisselerim de yemyeşil benim zaten hep


  • aguen  (31.03.24 23:14:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.