[]

Su !

normal bir yetişkinin günde en az 1.5 litre su içmesi gerekiyormuş ya , herkes bunu yapabiliyor mu ? yani içenlere soruyorum nasıl olup da günde 1.5 lt su içebiliyorsunuz? susayarak mı içiyorsunuz susamadan mı?

bir bardak bile su içmeden uyuduğum günler oluyor. hiç aklıma gelmiyor içmek . susamıyorum da .. ama artık vücudum bu duruma yavaştan isyan etmeye başladı. artık şu su olayına başlasam iyi olacak. ama susamadan nasıl içebilirim ki?


 
günlük su ihtiyacınızı yanlızca içtiğiniz sudan değil, içtiğiniz diğer içeceklerden hatta yediğiniz besinlerden de alırsınız.


  • sijwocaq  (07.07.10 01:39:41) 
çay gibi bilinenlerin dışında üzüm, karpuz, şeftali gibi ya da sulu yemekleri de eklersek daha net anlaşılır. hepsinde su var.


  • meraklı  (07.07.10 01:45:32) 
Çok tehlikeli bir kumar oynuyorsunuz.Biraz bu alışkanlık meselesi kabul ediyorum ama bu yaz günlerinde 2 lt bile bana az geliyor.Siz 1 bardakla nasıl idare ediyorsunuz anlamış değilim.Spor yapın ki suya daha fazla ihtiyacınız olsun ve vücutta sizi zorlasın içmeye benim önerim bu.

Şimdi içmezseniz neler olabileceğini yazayım.Kilonuz az olsa bile insanların vücutlarından atları gereken toksinlerin hepsini terlemeyle atamaz.Su içmezseniz bu toksinler vücudunuzda birikir ve size zarar verir.Az su içerek böbreklerinize zarar verebilir çok büyük sağlık sorunları yaşayabilirsiniz.
Ciddi gözükmese de çok ciddi bir sorun yaşıyorsunuz.Baktınız olmadı bence doktora ya da psikologa görünün evet abartı değil.
  • free bird  (07.07.10 01:46:02 ~ 01:47:12) 
benim de bir bardak bile su içmeden geçirdiğim günler oluyor, hatta şimdi fark ettim de bug sıcakta bugün bile bi bardak su ve yarım bardak meyve suyu içmişim sadece. iki dilim karpuz ve bi şeftali yedim. aldığım su miktarı bu işte. ha ayrıca tuvalete de sadece sabah kalktığımda gitmiştim, bak bunu da şimdi fark ettim. bi su içip, tuvalete gidip, yatıım bari..

demek istediğim; yalnız değilsin..
  • damlanin  (07.07.10 01:49:46) 
günde net 4ltyi buluyo içtiğim su.bu durum abartısız 5 yıldır devam ediyo kesintisiz hergün.
eskiden ben de içmiyordum,içemiyordum bla bla...(bunlar hep bahane)
alışkanlık haline gelmesi içinde kendime bir su şişesi (500ml olandan)edindim hemen.bittikçe dolduruyorum gün içinde.ve onla ayrılmaz ikli olduk.evde hep yanımda duruyo güzümün önünde elimin altında oldukça da içiyorum.
zaten göreceksin ki zamanla alışkanlık haline geliyo.vücut alışınca da kana kana içiyosun artık suyu.
gece yatarken baş ucuma da koyuyorum, sabah kalkar kalkmaz da 500ml midemde =)
bu ilk başta zor gibi görünse de faydalarını çok çabuk göreceksin.
cildin mikemmel oluyo,kilon denge de kalıyo hatta zaayıflıyosun,sindirim boşaltım sistemin vızır vızır işliyo,abur cuburlar gidiyo ve daha bi çok şey var şu an aklıma gelmeyen.
bu yazımı "her danlasında hayat var" diyerekten sonlandırırım ha =)
  • gleti  (07.07.10 02:07:21) 
yapamıyorum bu yüzden herkese oranla fazla selülitim, böbrek taşım ve sarkık yüzüm var.

su için.
  • trista  (07.07.10 03:56:11) 
evet benimde günde içtiğim su ortalama 3lt. ben çoğunlukla susamadan içiyorum, (sabah kahvaltıdan sonraki ve öğle yemeğinden sonraki ve akşam yemeğinden sonra içtiğm su hariç) genelde susamadan içiyorum, masamda 1 ltlik şişe duruyor, sabahtan 1 lt, öğleden sonra 1lt, saah uyanınca ve akşam evde içtiklerimdele 3 ltyi buluyor. çoğunlukla şu şişeyi bitirmeliyim diye düşünerek aklıma geldikçe içiyorum.


  • füt  (07.07.10 08:12:17) 
ne 1.5'i aklıma geldikçe içerim. su iyidir. kola vs gibi sıvıları sudan saymayın sakın.


  • atrin  (07.07.10 09:49:25) 
Arkadaşlar en güzel yolu çalışıyorsanız iş yerine 1 ya da 1,5 litrelik bir şişe götürmek. İnsan mutlaka içiyor... İşte olmadığım günler ben de suya dikkat edemiyorum ama işteyken mutlaka bitiyor o su :-)


  • hilhan  (07.07.10 10:44:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.