[]

alerjik rinite nasıl çare bulurum?

arkadaş vallahi yıldım. bir sürü kullandım ve hepsi de etkisini kaybetti.
kemik eğriliği ameliyatıyla iliadin bağımlılığından kurtulmuştum bunun yüzünden yine bağımlı oldum. burnum ve boğazım hep dolu. konuşurken sesim zor çıkıyor. havalar ısınınca boğazım yanmaya başlıyor. her allahın günü grip gibiyim. levmont ve muadillerini kullandım ama onlar da fayda etmiyor artık. avamys iyi geliyordu, o da piyasada yok. diğer alerji spreyleri de fayda etmiyor. doktora gittim alerji testi olmadan ilaç yazamam dedi. alerji testi olsam bana uygun ilacı yazarlar mı acaba? nasıl çözüm bulacağız bu illete?



 
alerji testi oldum deri üzerine yapılan ve kanda bakılan doktorlar buna göre ilaç yazmadı ne kullanıyorsun diye sordu eski ilacımı yazdı, özel hastane doktoru hani sağlık ocağı olsa sallamadı diyeceğim.
siz yinede yaptırabilirseniz yaptırın testi, bende 30 parametrenin 28ine alerji çıktı mesela yaşamasam daha iyi, yaptırdım yine birşey değişmedi. sizde 1-2 parametre çıkarsa onlara dikkat edersiniz.

  • eja  (28.03.24 13:43:23 ~ 13:43:50) 
aynı dert bende de var. eğer son dönemde kilo aldıysan onun etkisi de olmuştur. biraz kilo vermek nefes alışverişini rahatlatıyor.


  • hrskrs  (28.03.24 14:26:25) 
sigara içiyorsan bırak kesinlikle farkediyor. benim sigara bıraktıktan sonra öksürük aksırık 0 a indi arada hapşuruyorum onu da sallamıyorum.

onun haricinde ilaç olayı sürekli kullanmak yerine dönemsel polen dönemi kullanmayı düşün.

bi de bazen kendi kendine azalıp çoğalabiliyor. ilaçlar hiçbir şeyi çözmüyor, bulunduğun yerdeki etmenleri kaldır misal evinde toz olmasın, bitki falan evin içine koyma vesaire.

neyse ben de müzdariptim ilaç çözüm değil bence benim kanım bu oldu yıllar içinde.
  • kveldulv  (28.03.24 15:38:41) 
Bir kitap almıştım. Adı galiba alerji icin çözüm. Kitaptaki bir teste göre iç mekan küfüne alerjim vardı. Uzak durmam gereken gıdaların en çok tükettiğim ikisinden uzak duruyorum bir süredir. Alerjim sıfırlanmadı ama artık baş edilebilir seviyede. Diyet dışında bir çözümü yok bu işin.


  • yarmasimo  (28.03.24 16:06:42) 
Fixdual i deneyebilirsin.

Ciddi alerjene maruz kalınca hiçbir antihistaminik etki etmiyor gerçi ama fixdual aralarında en etkilileri benim için.
  • lüzumsuz adam  (28.03.24 16:15:53) 
@lüzumsuz adam bir aydır fixdual kullanıyorum. maalesef o da işe yaramadı:(


  • nothing in my way  (28.03.24 16:33:29) 
pek tavsiye edilmiyor ama kortizon iğnesi olabilirsiniz. tabii doktora danışın muhakkak. bende de hiçbir antihistaminik ise yaramıyor, senede bir kez diprospan iğnesi oluyorum, yeniden doğmuş gibi oluyorum.


  • orient blue  (28.03.24 17:21:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.