[]

İlk Aracımı Çizdim

Evet, çokça araba başlığı açıyorum şu sıralar ve korktuğum başıma geldi. Bugün olabilecek en aptalca hatadan dolayı aracımın yan kısmı çizildi.

Sizce ne yapmalıyım?
Böyle kalsın mı?
Sanayiye mi gitmeliyim yoksa yetkili servise mi?
Bunun maliyeti ne olur, eskisi gibi olur mu?

Araç: Peugeot 408


hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com

 
Elinizi pençe gibi yapın, yukarıdan aşağı kedinin pençe atması gibi o alana tırnaklarınızı sürün. Çiziğin olduğu yer tırnaklarınıza takılmıyorsa vernikte kalmıştır, pasta-cila müdahalesiyle çabucak hallolur. Ama tırnaklarınıza takılıyorsa saca kadar inmiştir. O zaman zımpara, boya ve cila ile düzeltilir. Aracın garantisi devam ediyorsa yetkili servise, garantisi bitmişse sanayiye gidin. Mekanik bir durum olmadığından her iki yerde de yapılacak iş aynı, geçmiş olsun.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (28.03.24 00:12:25) 
Boyatmazdim ben olsam. Boyaya cok takiliyor herkes satarken (ben dahil).
Pasta cila vb uygulamalar disinda kalici bir sey yaptirmazdim ben olsam. Biraz caniniz yanacak ama araba bu disarda durdukca olabiliyor boyle seyler. Siz yapmasaniz biri geliyor ciziyor.
Gecmis olsun.
  • mor oje  (28.03.24 00:13:16) 
şimdi ben demiştim demek istemiyorum ama Yerimde Olsanız? diye açtıgınız başlıkta yazmıştım. siz acemi olarak en başta bu arabayı alarak hata yaptınız. suv araç acemi için tam bir kabus. hele bir de park alanınız da çetrefilli ve dar. yani acemiliginizi atana kadar bu arabada bu gibi şeyler çok başınıza gelecek. bu da arabanız için her defasında deger kaybı size de stres demek. fotograflardan anlaşıldıgı kadarıyla çizikler derin. yani tırnak geçecek düzeyde. en altta attıgınız foto daha sıkıntılı.
--sanayide düzeltme yapan iyi bir usta bulmalısınız. düzeltebildigini düzeltsin. gerisi macun boya
--böyle kalmamalı. bu araba yagmur görecek o boyanın kalktıgı kısımlardan pas yapar
--bence sanayide iyi bir usta. yetkili servise giderseniz kaskonuzu da bozmak zorunda kalacaksınız.
-- 15 bin civarı tutar. tabiki eskisi gibi olmaz. artık boyalı bir arabanız var.

kişisel görüşüm: yaptırın satın 2. el hatchback bir araba alın. acemiliginizi attıktan sonra yine suv bir araca geri dönersiniz (bu 2. söyleyişim)
  • limonlu eksi  (28.03.24 00:20:53) 
Öncelikle geçmiş olsun. Nazarlık olur böyle şeyler.

Öncelikle boyasız göçük düzeltme ile oradaki dalgalanma giderilir. sacda esnama veya kırılma yok gibi duruyor.

sonrasında ilgili bölgeye vernik bile olsa bir rötuş yapılmalı. resimden gördüğüm kadarıyla boyayı kaldırıp metal saca kadar inmiş sanırım. Bu gibi durumlarda hava, yağmur vs etkiler ile paslanma başlayabilir bu daha çok can sıkar.
  • janavarorion  (28.03.24 00:25:34) 
fotoğraflardan tam anlaşılmıyor ama galiba sadece çizik değil son fotoya bakarsak ufaktan göçmüş gibi de biraz çizilirken. o göçük kısmını düzeltiyorlar genelde onu düzelttiririm ben olsam onu yaptıktan sonra da çizik için boya gerekirse o işe girmem öyle kalsın derim boyasız hallediliyorsa hallettiririm. yok göçük yok sadece çizikse hiç dokunmam acemiyseniz zaten daha sürtmeler falan olacaktır her seferinde uğraşmaya gerek yok satana kadar idare edersiniz.


  • semaforo de medianoche  (28.03.24 00:30:38) 
yukarıdaki arkadaş gibi ben de 408in ilk arabanız olmaması gerektiğini yazmıştım. ciddi birşey değil. bence yaptırın. önceden fotoğrafını. çekerseniz satarken çok sıkıntı olacağını sanmıyorum. ciddi bir durum değil. servis yerine özel iyi servisler oluyor bir fiyat alın.


  • paintov  (28.03.24 00:45:23) 
abicim ben de ehliyeti yeni aldım daha, iki hafta oldu. gidip kendime bir mazda 2 aldım ikinci el. diğer aracımız BMW i5 Touring, ona elimi bile sürmüyorum ki ben ehliyeti avusturya'da aldım üstelik, türkiye'de öğrendiğinizden kırk kat iyi öğretiyorlar, trafik daha rahat, vs.
biraz acele etmemiş misin böyle bir araç için? hele ki yeni araç için?

bunu gidip boyatma. araca atılan her boya aracın değerini daha düşürür. atarken keyfe keder boya desen bile kıllanır insan. pasta cila falan denersin. araçta sadece çizik oluşmamış, göçük de oluşmuş gibi gözüküyor ama ben henüz bir işleme sokmazdım aracı.
eğer yüzeysel çizik değil de boya kalktıysa sıkıntı, onu hemen kapattırırdım çünkü o açıklardan paslanma başlıyor.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (28.03.24 01:50:04) 
Öncelikle geçmiş olsun. İki parça sanırım. Kaskonuz olmadığını varsayıyorum bazı zts'lerde promosyon olarak mini onarım hakkı oluyor policenize bir bakın ücretli yaptırmak isterseniz fazla bir şey tutmaz iki parça Sadece. Yetkili servis veya autoking benzeri kurumsal firmalarla çalışmanızı tavsiye ederim.


  • doharkoman  (28.03.24 09:08:46) 
ilk arabamı 2. el ama 5000 km de aldım ben. ama nasıl değerli benim için aman şurası bozulmasın aman çizilmesin filan derken çok ufak çizik oldu, aküsü değişti filan sonra alıştım. şimdi param olsa da İstanbul trafiğine pahalı araç ile asla çıkmam çünkü başkasının umrunda bile değil yürüyen pert gibi araçlarla millet direkt dalıyor yani arabaya çok anlam yüklemeyin çizik içinse boya filan yaptırmayın pasta cila yaptırın. her an arabanıza bir şey olabileceği fikrini de yavaş yavaş kabullenin bence gerçekten arabacılıkta bunlar olağan şeyler, gelir birisi çarpar üzülürsünüz. Tek araç alabilecek kişilerin bütün parasını arabaya yatırmaması gerektiğini düşünenlerdenim, 2-3 tane bmw'si olan adama koymaz bu dediklerim yani bütçe meselesi. Hatta sürekli trafiğe çıktıkları araç megane, ''otopark'' arabası Bmw olanlar var çıkarmıyorlar trafiğe haklı olarak:D


  • titanic kemancısı  (28.03.24 11:07:18 ~ 11:09:51) 
bunu mini onarımcılar yapar. boyatmaya gerek yok göçük var hafif çekmeyle çekilir.

maliyeti çok önemli değil aracın hasarsızlığını bozmaya gerek yok.

eğer acemiyseniz b segment 2. el araç alıp acemiliğinizi attıktan sonra suva geçin bence.

aile değilseniz şehir içince suv ve jip kullanmak bence çok gereksiz.
  • mikahakkinen  (28.03.24 11:41:19) 
boyasız göçük düzeltme+ pasta cila

olduğu kadar, boyatmaya veya kasko bozmaya gerek yok.
  • biravekahve  (28.03.24 11:54:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.