[]

Yurtdışından döviz transferi ( en düşük komisyonlu banka önerisi)

Merhaba,

İngiltere’de bir şirketim var , ve türkiyeye düzenli para transferi yapmam gerekiyor. İş bankası hesabı açmıştım, ilk deneme 110 euro gibi bir miktar gönderdim, transfer kesintisi hariç 7 euro uftm diye bir kesinti yaptılar. Uftm dedikleri kesintinin akbank ve iş bankası tarafından alınan bir ücret olduğunu gördüm.
Yurtdışından düzenli para transferi yapıp , çalıştığı bankadan memnun kalan var mı? En mantıklı komisyonlar hangi bankada?
Son sorum da türkiyeye gönderdiğiniz dövizi bankada mı bozuyorsunuz yoksa dışarda mı ?

Teşekkürler

 
Teb ve Barclay's arasında anlaşma varmış ama yine yüzde kesiyor daha ucuza gelir mi emin değilim. Transfer değil de tebdekini direkt atmden çekmek gerekiyor galiba hiç bakmadım.

www.barclays.co.uk

Edit: ben tam tersine cevap vermişim yine de dursun. Türkiyeye çekerken de aynı anlaşma var mı bi bakarsınız.
  • nhk ni youkosu  (27.03.24 12:04:02 ~ 12:05:08) 
Her iki ülkede HSBC bankta hesap açıp Premier müşteri olursan uluslararası para transferinde çok büyük avantajlar elde ediyorsun.
Ancak ilginç bir banka. En az 1 milyonluk hesapla başlaman gerekiyor. Müşteri seçiyorlar. Paranın kaynağı konusunda çok titizler falan.

Gidip bir konuşmanda fayda var.
  • Mirket  (27.03.24 12:18:28) 
@mirket @nhk
Cevaplar için teşekkürler ama ingiltere de yaşamıyorum, türkiye de ikamet ediyorum. Freelancer yazışmalarına denk geldim, en kesintisiz ya da kesintisi düşük yöntem şöyle ;
Wise dan tl ye çevirip o şekilde hesaba göndermek
Döviz transferi içinse tek taraflı ve öngörülebilir kesinti yaptığı için western union
  • bonifas  (27.03.24 22:18:47) 
western union gbp yollayip gbp almana izin veriyor mu? yoksa cevirtip illa eur veya try alacaksin diyorsa oradan da ekstra kaybedebilirsin. benim wise tecrubelerimde dolar-try ceviri orani gayet iyiydi.


  • hot potato  (27.03.24 23:13:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.