[]

beni bu arabayı almaktan vazgeçirir misiniz?

fena halde aklımı kurcalıyor. "onu alacağına bunu al" ya da "o paraya öküz alırsın" gibi değil de "son sahibi olursun" gibi sadece mantıklı sebepler lütfen.

www.sahibinden.com


 
bu arabayla 10 km yolda 250 lira yakarsın.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (26.03.24 16:53:28) 
guzel arac, manuel olsa alinir bu, 5 silindir efsanedir.
ama o sanzumani biliyorum, o motorun zevkini cikartmana izin vermez.
o yuzden pas diyorum.
  • cooperr  (26.03.24 17:01:22) 
elinde kalacak arabaları bulan, hiç laf anlamayan bir arkadaşım vardı, aklıma o geldi...

hocam eski arabanın sanayi derdiyle uğraşacağına, yeni arabanın taksidiyle uğraş daha iyi. harbiden böyle

bir de harbiden nasıl buldunuz da bu kadar yükseldiniz?
daha mantıklı araçlara bakın.
  • MtKrt  (26.03.24 17:01:29) 
en geçerli sebep fiyatı.

kasko değeri kur/enflasyon/talep açısından en gerçekçi fiyatı verir, istisnalar kaideyi bozmaz.

bu araç çok eski olduğu için kasko değerini göremiyorum, gerçi türkiye’ye gelmeyen bir model olduğu için zaten o listede olmazdı ama o ayrı mesele. değer listesindeki en yaşlı vw 2010 model, tabii o tarihte bora da olmadığı için emsal olması açısından otomatik jetta’ya baktım; 414.000 lira. biliyorum aynı güçte değiller, kasaları da bir değil ama 10 yaş genç aracın kasko değeri 414 bin lira iken ben olsam bu araca bu paraları vermezdim.

türkiye’ye gelen bir bora olsa (yani hem satın alma hem işletme giderleri düşük olsa) elde kalmaz, bir şekilde satılır derdim ama bunu satmak çok zor. gerçekçi bir fiyat koysaymış keşke.
  • orient blue  (26.03.24 17:03:20) 
Hayatımda gördüğüm en çirkin arabalardan biri. 482 bin lira nakit parayı çatıdan aşağı at daha iyi bir harcama olur yani en azından aşağıdan toplayanlar mutlu olur.

Ayrıca plakadaki mavi kısmı kırmızı olan arabalarla ilgili pek pozitif düşüncelerim yok
  • nundu  (26.03.24 17:08:37) 
Aracın içindeyken 20 sene önce Almanya'dan emekli olarak Türkiye'ye gelen 60 yaşındaki amca görüntüsü vermek istemiyorsan alma.


  • diyecevaplandı  (26.03.24 17:26:31) 
Para verseler binmem o kadar kötü.


  • HellKeePer  (26.03.24 17:33:50) 
Aracın farları değişmiş ve motor kompartmaninda herhangi bir etiket bulunmuyor, orjinal farlarını sorun, elinde miymiş. Bu kadar orjinal diye yazılan araç için benim içime sinmedi.


  • mirty  (26.03.24 18:18:03) 
Hem 2.3 motor hem sw hem otomatik hem de eski model. Muhtemelen son sahibi olursun.


  • angina pektoris  (26.03.24 21:15:47) 
yıllarca 1.8t golf gti (150hp) kullanmış birisi olarak keyif verebilecek bir araba derim.

Ama çok çirkin, abartmıyorum şehir içinde 12-13lt'den aşağı yakmazsınız, arkadaş bana özenip 1.8t passat aldı, 18lt tüketimi vardı.

Ayrıca tr'de tekse yedek parçası da ağlatır, özellikle motorda sıkıntı çıkarsa parça peşine çok koşarsınız
  • kimlanbu  (26.03.24 21:23:11) 
Benzer bir tecrübeden geçtim, ki bendeki öyle "TR'de tek" bir araba bile değildi ama sıradışıydı ve eskiydi.
En ufak bir probleminde yalnız kalırsın. Sanayiye gidersin, herkes başından kovmaya kalkar, "biz bunlara bakmıyoruz", "biz bundan anlamıyoruz", "bak bilmem nerede bilmem kim var o anlar" vs.
Parasını vermeye hazır olsan da yaptıracak adam bulma ihtimalin çok düşük. Yedek parça için de Avrupa'daki çıkmacılardan parça sipariş ettirecek bağlantılar lazım ama bu model orada bile çok yaygın değildir diye düşünüyorum.
Benim en zorlandığım konular bu ikisi oldu. Yani cebinde tamir ettirecek paran olduğunu düşünüyorsan bile, parayı alıp araba ile uğraşacak adam bulamayabilirsin.
Ben, sahibinden.com'da benzer araba satanlara mesaj atmaya başlamıştım "sen hangi ustaya götürüyordun" diye. Onların götürdüm dedikleri ustalar bile, biz artık bakmıyoruz demişti. En sonunda şehir dışına sattım, alan adamların sırf bu tip arabalarla ilgilenen ustası varmış, ama o da İstanbul'a çok uzaktı.

Satan adamla, onun gittiği servise git beraber konuş, abi sen bu arabaya 5 sene daha bakarım der misin diye.
  • burfak  (27.03.24 07:44:33) 
aslında üç yaşında bir arabam var, bu arabaya ihtiyacım yok. klasik olmaya aday olması ve nadir motorlu bir wagon olması çok cezbetmişti. biraz pahalı bir şımarıklık olacaktı sayenizde vaz geçtim gibi sağ olun. :) okuduğunu anlayan herkese teşekkürler.


  • robin crusoe  (27.03.24 15:41:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.