[]

Hastanenin tekrar para istemesi? Kim haklı?

Dün eşim bir kaza geçirdi, ayak bileği çok kötü burkuldu. En yakın hastaneye yetiştirdik, işimiz bitti ve çıktık. Doktor rapor yazmadı, eşim de yarın belki taksiyle giderim diyerek rapor istemedi. Ek ders parasına ihtiyacı var, rapor alırsa bu para kesilecek, ne kadar ısrar etsem de ikna edemedim.

Bu sabah durumu çok kötüydü. Rapor almak için aynı hastaneye gittik, durumu belirttik. Daha gece oradaydık fakat acil doktoru bir şey yapamayacağını, tekrar para ödeyerek ortopedi servisine başvurmamız gerektiğini, doktorun ancak gerek görürse rapor verebileceğini söyledi.

Biz de mecburen tekrar taksi çağırdık, daha uzaktaki sağlık ocağına gittik ve rapor aldık artık.

Peki tüm özel hastanelerde durum böyle midir, yoksa tamamen haksız bir şey mi yapmış oldular?

 
yani mantıklı gibi hocam. dün gece rapor istemeyip işleminizi sonlandırmışsınız. bugün sizi bir doktorun görüp rapor yazabilmesi için sistemden muayene girişi yapmaları gerekiyor. e muayene de ücretli.

yapabilirler miydi? isteseler belki ama yapmadılar diye de suçlayamayız sanırım. ticarethane orası malum.
  • brkylmz  (26.03.24 10:05:37 ~ 10:05:51) 
12 saat içinde tekrar acile giderseniz giriş açılmaz. Önceki kayıt üzerinden istediği işlemi yapabilir.para ödenmez. Ağrılarım arttı şişti vs dediğinizde önceki işleme ek ilaç, rapor veya acil bir durum için icabçı doktor ile iletişime geçebilir.

Fakat acil doktoru rapor yazabilme yetkisinde mi onu bilemem veya böyle bir topa girmek istememiş olabilir.
  • janavarorion  (26.03.24 10:53:01) 
Aciller için bir şey diyemem fakat normalde polikliniklerde 3 gün içerisinde başvuru yaptığınız her şey kontrol muayenesi olarak geçmek zorunda. Yani tekrar tekrar para verilmemeli. Bununla ilgili il/ilçe sağlık müdürlüğüne ilgili hastaneyi şikayet edebilirsiniz.

Sizle pek ilgili değil fakat özel hastanelerde herhangi bir ücret öderken mutlaka ama mutlaka “detaylı fatura” isteyin. Yok kâğıt bitti, yok muhasebeci izinli, yok yan yattı çamura battı tarzında hareket ederler detaylı fatura isteyince. Size detaylı faturayı verince ödediğiniz ücretle fatura toplam tutarımı karşılaştırıp soluğu il/ilçe sağlık müdürlüğünde alın ve şikayet edin. Kurumsal olsun olmasın ülkemizde özel hastaneler tutturabildiğine ekstra ücret eklemeye çalışır. Oysa bakanlığın ve sgk’nın belirlediği kurallar doğrultusunda “sut fiyatları” üzerinden ücret almak ZORUNDALAR.
  • ulukayin  (26.03.24 10:53:07) 
Bana da söyledikleri mantıklı geldi. Sonuçta özel muayene olup parasını vermemişsiniz. Acilden girip işlem yapılmış.

Dolayısıyla acil doktoru değil bu sefer normal alandaki doktor tekrar bakacak. Tekrar kayıt istemeleri bana göre normal.
  • drako  (26.03.24 11:21:46) 
Yanlış yok görünüyor. Dünkü tıbbi kayıt sonlandırılmış, dosyanız kapanmış. Acil serviste dosya uzun uzun açık kalmaz zaten. Yeni başvuru yapmanız gerek


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (26.03.24 11:47:25) 
Kontrol kaydı açılabilir. Neden kontrol kaydı istemediniz?
Ağrım geçmedi gidemedim işe bu ağrı normal mi diye kontrole geldim.
Gece acile gelip gündüz poliklinikte uzman doktora çok muayene oldum ben. İcapçı doktor diyorlar o doktor kim ise o gün acilin hastalarına o bakıyor. Rapor için değil tabii de şikayetim devam ediyor sonuçta. O gün işe gidemediysem rapor da alırım bu normal ki.

Hatta oğlanı götürdüm geçenlerde. Geçen hafta yine gelmişsiniz diye kontrol kaydı açtı kendileri para almadılar.
  • cilekli pasta  (26.03.24 11:56:22) 
kontrol diye kayıt açabilirdiniz, yanlış hatırlamıyorsam o da ücretli ama daha düşük ücret


  • efruz  (26.03.24 13:47:32) 
her dr farklıdır. dün geceki drun hastasının işini şu andaki dr yapmaz.


  • mikahakkinen  (26.03.24 14:10:43) 
Kontrol kaydı açsın diyen arkadaşlar yanılıyor çünkü siz normal muayene olmamışsınız. Poliklinik muayenesinin kontrolü olur acilin olmaz. Acilden bir kez giriş yapıp dosyayı neticelendirdiyse tekrar işlem yapamazsın.
Hastane haklı çünkü sıfırdan muayene açacak.

  • yenibirgüzelnick  (26.03.24 15:05:44) 
@yenibirgüzelnick 12 saat içinde tekrar acile giderseniz ücret alınmadan tekrar muayene olabilir, reçete yazdırabilirsiniz


  • janavarorion  (26.03.24 18:38:04) 
Rapor almak icin acile gidilmez. Acil bunun icin degil. Doktor hakli. Siz direkt saglik ocagina ya da aile doktorunuza gitmeliydiniz.


  • thetruenorthstrongandfree  (26.03.24 18:49:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.