[]

İcra takibi itiraz (ilamsız)

Çocuğun kreşine yıldan yıla 2 kattan fazla ücret ödememize rağmen Ocak ayında kafasına göre zam yaptı ve biz de ödemedik ek istedikleri kısmı sinir olup. 3 ay sözleşmenin üzerindeki bir tutar için fatura kesip, eksik ödediğimize istinaden İcra takibi başlatmışlar.
Buna 7 gün içinde itiraz etmek lazım diye biliyorum. Avukatsız yapabilir miyiz? Metin ne olmalı? Avukat olmasının ek katkısı var mıdır? Avukat ücreti ne olur yaklaşık?

Bu hikayeye bakınca ülkede bir sözleşmeye bağlı hizmet veren herkes sözleşmenin üzerinde fatura kesip 2 ay ödeme yapılmadı diye icra takibi başlatabiliyor mu yani?? Nasıl iş anlamadım..

Acayip kıl oldum. En doğru yol için önerilerinizi bekliyorum.

 
Sözleşmede zamla ilgili özel bir hüküm var mı neye göre yapmışlar anlamadm, bakmak lazım. Evet tebliğden itibaren 7 gün içinde itiraz etmeniz gerekiyor. İnternetten örnek dilekçe bulup kendiniz de yapabilirsiniz adliyeye gidip. Avukatla yapayım derseniz de çok vakit alan bir işlem olmadığı için yüksek değil ücreti. Ancak vekaletname de çıkarmanız gerekir.

Bence itirazı kendiniz yapsanız bile sonrasında dava açılabilir, dava aşamasını avukatsız yürütmeniz doğru olmaz.
  • turuncu tonlarda  (25.03.24 15:34:11) 
Neredeyse her şeye avukata gerek var ama bunda yok.

İlgili icra dairesine itiraz dilekçesi yazdığınızda takip durdurulur. Uyap'a da itiraz sebepli durdurma şeklinde not düşülür.
  • armagan abanuz  (25.03.24 16:40:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.