[]

arac pillerindeki kobalt ve nikelin elde edilme sureci

Altin arama surecindeki kadar dogaya zarar veriyor mu? Yani siyanur vs. kullaniliyor mu bunlarin cikarilmasi ve ayristirilmasinda?
Elektrikli araclar cevre dostu olarak sunulurken bunlarin uretilme sureci goz ardi ediliyor mu diye sormak istedim.



 
Siyanürü bilmiyorum ama Afrika'da cocuk işçiler insanlık dışı şartlarda çalıştırılıyor.


  • allah yazdiysa bozsun  (25.03.24 14:49:47) 
Göz ardı ediliyor tabiki. Ama bu normal araç için de geçerli. Yani bugün yeni ne alırsanız alın maden kullanilacak, su kullanılacak.

Ama kesinlikle insanlara sunulan elektrikli araç olayında bundan direkt bahsedilmez.

Ama uzun döneme bakarsak benzinli bir arabanin dogaya etkisi elektrikliden fazla. Ha ama elektriği gidip kömürden elde edersen gene olmaz.

En ideali ikinci el ne olursa :)
  • logisticsmanager  (25.03.24 15:20:32) 
Elde edilme süreci de pillerin kendisi de imha edilme süreci de doğaya çok ciddi zarar veriyor. Geri kalan kısım ise zaten içten yanmalı motorlu araç üretmekle aynı. Green Capitalism denen şey bu işte. Badem sütü de doğa düşmanı ama çevreci ve hayvan dostu diye iteleniyor. Güneş enerjisi de öyle doğa dostu falan değil. Çöle koymadığın sürece paneller çöle çeviriyor zaten bölgeyi. Bunun bir de Rainbow Capitalism versiyonu var. O dönem popüler olan neyse "-mış gibi" yaparak sömürüyorsun.


  • nawar  (25.03.24 15:28:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.