[]

Hangisinin yazılışı doğru ve neden?

a-) Attempts to regulate crises away may do more harm than good.


b-) Attempts which are regulated crises away may do more harm than good.


c-) Attempts regulating crises away may do more harm than good.


d-) Attempts regulated crises away may do more harm than good.

 
Yazılışı doğru olan seçenek "a-) Attempts to regulate crises away may do more harm than good." şeklindedir. Bunun nedenleri:

Gramer Yapısı: Seçenek a, "to" ile başlayan bir infinitive yapı kullanarak, "attempts" (girişimler) kelimesini "regulate" (düzenlemek) fiili ile açık ve doğru bir şekilde bağlar. Bu yapı, bir eylemin (bu durumda krizleri önlemeye yönelik girişimlerin) potansiyel sonuçlarını tartışırken sıkça kullanılır.

Anlam Bütünlüğü: "Attempts to regulate crises away" ifadesi, krizleri yönetme veya önleme girişimlerinin bahsedildiği anlamı net bir şekilde taşır. Diğer seçeneklerdeki yapay ve karmaşık yapılar, cümlenin akıcılığını ve anlamını bozar.

Doğru Fiil Bağlantısı: "to regulate" yapısı, fiilin doğrudan nesnesi olan "crises" ile doğru bir şekilde bağlanır. Diğer seçeneklerdeki "which are regulated", "regulating", ve "regulated" yapısı, bu netliği sağlayamaz ve cümlenin anlamını karmaşıklaştırır.

Akıcılık ve Yalınlık: Seçenek a, önermenin akıcı ve yalın bir şekilde ifade edilmesini sağlar, ki bu da genellikle İngilizce cümle yapılarında tercih edilen bir özelliktir.

Diğer seçeneklerdeki yapılar, gereksiz ve yanıltıcı bağlaçlar ("which are") veya yanlış fiil form kullanımları ("regulating", "regulated") içerirler, bu da onların hem gramer hem de anlam açısından doğru olmadığını gösterir.
  • wct3 org  (25.03.24 12:54:19) 
yurt dışı yazışmalarında formal bir dil kullanıyorsam A
günlük görüşmelerde (ki günlük konuşmada böyle bir cümleyi kim kurar bilmem?) C kullanabilirim

neden dersen bu ingilizce denen merette ain't diye bile bir kullanım var. dolayısıyla regulating demişsin dememişsin çok da fark etmez. ancak bir evrak vs doldurduğum da to ile bağlamayı terch ederim.

not: ingilizce konusunda otorite değilim ancak ingilizcem iyidir.
  • KidLazer  (25.03.24 16:57:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.