[]

ozbek, tacik, dagistan ve kirgizlarin katliam gudusu nerden geliyor?

rusya saldirisindan sonra oturup baktim, bizim havalimani, reina saldirilari hep bu ulke vatandaslarindan cikmis. konu hakkinda bilgisi, fikri, teorisi olanlar paylasabilir mi?

isid bu ulkelerde nasil bu kadar etkili olabiliyor? etkililigini gectim para icin yada din icin katliam yapacak kafaya nasil geliyorlar?

cevresinde ozbek, tacik, kirgiz vs.. calisan, es, dost vs.. olanlar da gozlemlerini yazabilir.

 
(bkz: captagon)

Diktatörlük içinde ezilmis cahil yaşayan insanları hayallerle besleyip captagonla haplayıp sürüyorlar meydana sonra netice bu
  • apocalipy  (25.03.24 11:42:38) 
Hocam bunun Özbek ya da Tacik olmakla falan ne alakası var?

ABD (ya da NATO / İsrail) bu adamların yaptığının binbeşyüz katı katliamı her yıl yapıyor, "bu batılılardaki katliam güdüsü nereden geliyor" diye soruyor muyuz?

İnsan vahşi bişey. Savaş da insanlığın tarihinin en başından beri var. Yöntem de imkanlarla alakalı. Bu adamlar anca eline silah alıp konser salonu basabiliyorlar, F-16'ları olsa onunla hastane de vururlardı diğer herkes gibi.
  • plutongezegendegilmi  (25.03.24 13:01:05) 
Apoca + 1
Cahil, az gelişmiş, zaten vahşi yaşayan bir toplum. En ufak kavgada karşıdakinin kafasını kesmek anormal bir durum değil oralarda.
Biraz para + beyin yıkama ile herşeyi yaptırabilirsin.
  • parka  (25.03.24 13:33:05) 
Uzun yıllar diktatörlük altında ezilmiş, ne Rus ne Türk ne de kendi milletlerinin sıfatlarına layık görülmemiş ve kendine bir aidiyet çatısı arayan bu erkeklerin beynini mücahitlik gibi onlara göre onurlu bir mertebeye ulaşma yolunda yıkamaktan daha kolayı yoktur sanıyorum.

Benim çevremde yaptığım işle bağlantılı olarak bu milletlerin hanımları çok fazla bulunuyor, haliyle kültürel deneyimlerimizi de sık sık birbirimizle paylaşıyoruz. Söz konusu milletlerin erkeklerinde benim fark ettiğim kadarıyla yoğun bir normalleştirilmiş şiddet eğilimi mevcut. Kadınlardan biri ''Bizde düğünde damadın geline dayak atması normaldir, sizde olmadığını görünce şaşırdım. Baba evinde abi ve babalarımızdan, evlenince de kocamızdan dayak yemediğimiz hafta olmaz. Sizdeki İslam hocaları eşlerini dövenlere kızıyor, bizimkiler aksine bunu teşvik eder.'' gibi şeyler anlattığında şok olmuştum. Bu adamlar adeta kimliklerini şiddetle anlamlandırıyor, sosyal hayata şiddet temelinde kanalize olabiliyor ve bu normal insanlar için çok ürkütücü.
  • morca  (25.03.24 13:47:19 ~ 13:48:34) 
Her millette olabiliyor böyle canilikler.
Meksikayı mafya savaşlarıyla, Filistin'de hala olanları anlatmaya gerek yok.

Bazı katliamlar da üstte belirtildiği gibi resmi olarak devlet eliyle yapılır.
Ama medyanın kendisi buna savaş(!) diye yorumlamamıza sebep oluyor.

Rusya'daki olay farklı. başlı başına bir örgüt işi değil.
Örgütü maşa olarak kullanan batının bunda etkisi daha büyük.
Muhalif lideri kim vurduya giden, seçimi daha yeni kazanan putini daha kötüsünü yapmaya zorlama çabası söz konusu.
Batı, bu savaşta istediğini alamadı.
Ambargolara rağmen Rusya'nın ihracat ürünleri her türlü yine satılıyor.

İnsan her şeyi yapmaya meyilli bir varlık. Az bir parayla dahi kendi sonunu düşünmeden veya bana bir şey olmaz diyerek sözde özgüven sahibi insan ortalıkta yeterince var.
Sadece cahillikten değil bazen eğitimli, kültürlü olanlar bile bu kötü işlerin içinde olabiliyor.
  • diyecevaplandı  (25.03.24 14:01:37) 
Yazılanları okumadım ama kaybedecek şeyi olmayan bir insana papayı bile kurş.. neyse ya bana ne.


  • gece abisi  (25.03.24 15:31:20) 
Özbek, Tacik, Afganlarla beraber çalıştım. Radikal, gerici din söylemleri bu toplumlar içinde yaygın. Radikal din örgütleri de buralarda karşılık bulabiliyor. Zaten Afganistan ile sınır komşular. Birde Sovyetlerle olan karışık tarihleri var.


  • ya volna  (25.03.24 15:42:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.