[]

Ev alıyorum yardım

Merhaba herkese :)

Bir ev alacağım. Kiracı ağustos ayında çıkacağını iddia ediyor. Ama herhangi bir taahhütname imzalamıyor.

Ben de halihazırda başka bir yerde kiracıyım, doğal olarak yeni evime taşınmak istiyorum bir önce. Bu durumda kendimi garantiye almak için ihtar çekmeli miyim? Kiracıyla da kötü olmak istemiyorum.

Bu konularda tecrübesiz olduğum için nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

Herkese teşekkürler :)

 
yazılı olarak iletişim kurun, sözde kalmasın.
evi satın aldığınızda ihtarname gönderin. ev sahibi evi satınca, kiracının 6 ay daha o evde kiracı olarak kalma hakkı var.
o gün gelir, çirkefliğe yatar, gerisini o gün konuşuruz, çok kolay ve güzel yöntemler var.
sizin için olumlu durum şu; artık kiralarda %25 sınırı olmayacak, kiracı da size 2-3bintl atıp işine bak diyemeyecek. bunu da kendilerini hatırlatırsınız. yani kalmaya devam ederse ciddi bir kira bedeli ödeyecek ya da çıkacak. buna göre bildirinizi yaparsınız.
  • MtKrt  (25.03.24 09:38:19) 
Yasal yollara girerseniz ve kiracı da evi boşaltmamaya diretirse olay şu şekilde
Evi aldıktan sonra (eğer başkasına kiraya vereceksen) 1 ay içinde 6 ay içinde evi boşaltması için ihtar çekiyorsun. 6 ayın sonunda evden çıkmamış olursa o zaman dava açıyorsun. O davada da sıranın sana gelmesini bekliyorsun. Mahkemelerin yoğunluğuna göre tahmini 1.5-2 yıl sürecek bir süreç bu.
Eğer evde kendiniz oturacaksanız o zaman 1 ay diye bir limitiniz yok istediğiniz zaman ihtar çekebiliyorsunuz. Bu kısımdan sonraki üsttekiyle aynı.

Yani işler uzun sürüyor. Taahhütname imzalasa da zaten hemen çıkaramayacaksın ki orda da bir sürü hukuksal işler var.

Kiracılı ev almak büyük risk. Kimi kiracı evden çıkmıyor kimisi eve zarar verip öyle çıkıyor. O yüzden 2. el emlak piyasasında kiracılı evler bir tık daha ucuz oluyor.

Eğer kiracı düzgün birine benziyorsa ve sözü inandırıcı geliyorsa sana ben olsam Ağustosa kadar sabrederdim. Çünkü dava açsan da en az 1 yıl bekleyeceksin.
  • nuevo  (25.03.24 09:45:04) 
Hayırlı olsun, evin rayiç kira bedeli üzerinden 24 aylık toplam tutarı kadar indirimli almaya bak. o kiracı 2 sene içinde ancak çıkartılır.

arkadaşlar yöntemi gidişatı söylemiş zaten.
  • liberal  (25.03.24 09:50:21) 
Bu evi almanız şart mı? Kiracılı evler, diğerlerine göre %10 daha ucuz oluyor. Fiyat sizi aldatmasın. Şartsa, evi almadan önce kiracının çıkacağından emin olmanız lazım.

Bazı kiracılar, ihtar sürecini geçirmek için, çıkacağım diyor. Sonrasında rest çekiyor. Anlaşmadan evi almayın. Gerekirse kiracıya bir miktar para vermeyi göze alın, "taşınma paranı ben veriyim" deyin. Kiracıdan ve eşinden, noterden tahliye taahhütnamesi alın. Süreci tamamen yazılı yürütün.

Yoksa tahminen 4-5 sene eve geçemezsiniz. Dava süreçleri uzun ve can sıkıcı. Aradaki farka değer derseniz, uğraşın.


.
  • kartallar yuksek ucar  (25.03.24 10:07:34 ~ 13:03:25) 
Büyük ihtimal başınız ağrır tavsiye etmem


  • doharkoman  (25.03.24 10:40:07) 
Özet geçeyim ben. Cikartamayacaksiniz. Yanaşmayan. Ya da üstte belirtildiği gibi 2 yıllık kira kadar indirim isteyin ev sahibinden.


  • allah yazdiysa bozsun  (25.03.24 11:46:51) 
kiracıya 100 bin tl vermeniz gerekir. Kimse bu devirde evini sizin keyfiniz için boşaltmaz.


  • bilge rusty james  (25.03.24 12:33:02) 
  • Mirket  (25.03.24 12:56:04) 
kulağından tutup atabilecek kalibrede değilseniz 2-3 yıl sürebilecek davalara hazırlanın, bir de altın kural: içinde kiracı olan ev alınmaz.


  • zeleno  (25.03.24 17:56:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.