[]

Satış yapma taktikleriniz

Merhaba, bir otomotiv firmasında yeni terfi aldım ve satış alanındayım fakat hiç beklediğim gibi ilerlemedi süreç ve bir hafta da üç satış yapabildim. Taktiksel ilerlemek istiyorum ancak ufkumu açacak bir ortamda çalışmıyorum neler önerebilirsiniz?
Teşekkürler



 
Türkiye mi Almanya mı? Satışın az olmasının sizin dışınızda da sebepleri var çünkü ülkelere göre.

Edit: Türkiye’de şu an faizler malum. Şu ortamda gerçekten ihtiyacı olanlar dışındaki insanların paralarını tutmayı tercih etmesi anlaşılabilir, yani sadece siz satamıyor değilsiniz, insanlar da almıyor demek istiyorum.

Bunun dışında bireysel olarak ne yapabilirsiniz; sattığınız marka modelin tüm teknik detaylarına hakim olun, aynı şekilde rakip modellere de hakim olun ki diğer markayı kötülemeden kıyas yapabilin. Ben hayatımda benden daha bilgili bir satış temsilcisine denk gelmedim henüz. Bence en önemli husus bu. Sonuçta müşteri o aracın fiyatını bilerek mağazaya geliyor ama teknik detaylara hakim olmayabiliyor. Örneğin diğer markada olmayan basit bir donanım bile tercih sebebi olabiliyor. Sizin hedefiniz kafası karışık, ikna edilmeyi bekleyen müşteriyi bilginizle ikna etmek olmalı.

Aracın güçlü yönlerini öne çıkarmaya çalışın, örneğin bizimki şu kadar pahalı ama şu kadar daha ekonomik, şu kadar zamanda yakıt tasarrufuyla aradaki farkı amorti edersiniz diye müşteri yerine önceden hesaplamaları hazır edin.

Yedek parça bulunabilirliği, servis ağı ve maliyetleri önemli konular. Bu tarafta ekonomik bir markaysanız bu yönleri öne çıkarın. Ortalama servis süreleri nedir, bunları bilin, müşteriye aktarın.
  • orient blue  (25.03.24 08:42:20 ~ 09:22:38) 
Türkiye


  • Sorucucimcime  (25.03.24 08:55:53) 
1 haftada 3 satış az mı? Gerçekten soruyorum.


  • kumandanim  (25.03.24 09:13:38) 
Giysi satıcılarına tavsiye olarak,
deneme amaçlı müşterinin giysiyi giymesi satışın yarısı derler.
Siz de müşteriyi sürücü koltuğuna oturtun, biraz gezdirin.

Müşterinin sorularına göre hassas olduğu veya bilmediği hususları anlayabilirsiniz.
O hususlarla ilgili bilgi edinek öncelikler arasında olmalı.

Bazı erkek müşterilerin üstünde yanındaki kadının etkisi büyük olur.
Siz kadını ikna edici cevaplar verin, o da eşini ikna edebilir.

Her müşteri çoğunlukla yakın çevresinden, arkadaşından gördüğü bir aracı düşünerek geliyor diyerek, ilgili aracın artıları yanında diğer markalardaki benzerlerine göre öne çıkan farklılıklarına da değinmek gerek diye düşünüyorum.

Alış verişte insan psikolojisi, ürüne karşı duyulan his önemlidir.

Zararın def'i, faydanın celbinden önce gelir..
diye hayatın bir kuralı vardır.
Akıldaki olumsuz görüş ve sorular mantıklı şekilde giderilirse fayda (satış) zaten zuhur edecektir.

(satış temsilcisi değilim)
  • diyecevaplandı  (25.03.24 09:31:06) 
Hocam son faiz artışları sonrası piyasanın durgun olması normal. İhtiyacı olmayan biri araba almak yerine aynı parayı faize koysa 1 aylık taksi parası çıkar hemen hemen.

Tabii ki sorunu tamamen dışsallaştırmayın. Kendinizi de geliştirmeye devam edin yukarıda verilen önerilerdeki gibi.
  • jackyr  (25.03.24 10:41:55) 
Satış pazarlama teknikleri eğitimi almanızı tavsiye ederim. Bazı dönemler satış yüksek olur bazı dönemler durgun olur ticarette olur böyle şeyler


  • doharkoman  (25.03.24 11:08:01) 
youtube'a nisan 2024 x marka-model bayi fiyat listesi diye videolar çekebilirsiniz. insanlar çok aratıyor bunları. video çekmem derseniz, forum donanım haberde üyelik açıp haftada bir yazıyla fiyat listesini atabilirsin, arada da sizin marka modelleri soran olursa yardımcı olursunuz. o şekilde çok müşteri toplayan var şu an.


  • avatar is back  (25.03.24 11:10:44) 
ilk arabamı aldığım satış temsilcisi sürekli olarak whatsappta durum paylaşımı yapıyor şu araba var fiyatı şu diye arabaların fotoğrafları ile birlikte. bunun gibi bir şey yapabilirsiniz.


  • inheritance  (25.03.24 12:23:21) 
Insanlar araba bakmaya gelirken akillarinda bazi negatif yorumlarla gelirler. Sattiginiz marka modelin forumlarinda en cok konusulan, en cok can sikan problemleriyle ilgili saglam karsi argumanlar bulup satir aralarinda bunlari musteriye izah edin.

Misal cherry almaya giden birinin aklinda mutlaka "bunlar 2 3 sene sonra cekip gider mi?", "yedek parca olayi nasil olacak?" Sorulari vardir. Evet araba fiyatina gore albenili ama yukaridaki sorular da almamaya itecek kadar guclu.

Arabayi anlatirken "cherry x firmasiyla 10 yillik sozlesme imzaladi" gibi bir bilgi de gecerseniz o soru isaretini bertaraf etmis olursunuz.

Tabi bunun icin forumlara, facebook gruplarina hakim olmaniz, iyi arastirma yapmaniz gerekmekte. Adamin aklinda olmayan bir soru isaretiyle ilgili konusup kafasini da bulandirmamak gerek.
  • brkylmz  (25.03.24 15:08:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.