[]

kkm den çıkış senaryoları

Sayın ekonomi bilenler,

TL şuan değerli, kur serbest bırakılsa, dövizde kar satışları gelecek bir süre sonra denge noktasına kendiliğinden gelecek. İhracat, ve turizm rahatlayacak, ancak ayak bağı olan kkm varken bu bütçeye büyük bir yük olarak dönecek.

Bu yükü şu an için göze alamayacaklarını düşünürsek, size göre hükümetin kkm nin tamamen çözülmesi için
kullanacağı muhtemel senaryolar neler olabilir.

Teşekkürler.

 
kkmden çözülmeler zaten başladı. öyle değil mi? yeni kkmlere zaten izin verilmiyor. eskiler de kazançlı değil, çünkü dolar artmıyor.


  • benarrivo  (25.03.24 00:33:34) 
Senaryo, b planı de derseniz öyle bişey yok. Gelişine gidiyor ülke.


  • naksidil  (25.03.24 00:41:48) 
Kkm çözülüyor zaten kur politikasıda serbest kur kkmden vazgecileli uzun zaman oluyor fakat beklenen ölçüde çıkış gerçekleşmiyor oldukça yavaş ilerliyor son faiz artışı özellikle TL'ye ciddi talep artışı getirdi fakat kkm yatırımcısi geleneksel ve bilinçsiz bir şekilde kalmaya devam ediyor geçen gün bakanımızın bu konu ile ilgili açıklaması olmuştu tl'deki faizleri bu kadar cazip hale getirmelerine rağmen USD ve kkm'de kalanlara çok şaşırdığını belirtmişti.


  • doharkoman  (25.03.24 01:16:26) 
@benarrivo, evet çözülme başladı ancak tamamen bitmedi. Ayrıca tl dönüşümlülere izin verilmezken döviz dönüşümlü olanlar halen devam ediyor. artmıyor evet çünkü hükümet ek bir kar vermeden bıktırma politikası ile kendiliğinden
çözülmesini bekliyor.

  • Rao  (25.03.24 02:14:23) 
Herkes fırlayacak diye dövize, altına yüklendi. Piyasanın kuralı, küçük yatırımcıya para kazandırmazlar, beklenenin tersi olur. Tahminimce bir süre daha dövizi, altını tutacaklar. Enflasyon yine yüksek olacak. Millet Yeter deyip ellerindeki dövizleri bozdurunca devalüasyonu çakarlar. Kkm faizi hala reel ekside. Onlara da yüksek faizli hazine bonosu falan itelerler sanırım.


  • parka  (25.03.24 13:46:30) 
@naksidi gelişine diye bir şey söz konusu olamaz. Hükümet kim den en az zararla ve en doğru zamanda tamamen kurtulma yoluna gidecektir.

kendi beklentilerim:

Tl nin bu şeklide değerli olması sürdürülebilir değil, bir yerde kuru serbest bırakacaklar. yabancı yatırımcıya hangi tarihte söz verildiğini bilemiyoruz , ancak bildiğim bir şey varki devalüasyon beklentilerini kırana kadar bir süre bekleyecekler. döviz bir noktaya kadar serbest bırakılcak, ardından yabancı yatırımcı ile birlikte döviz girişi olacak ve kurda yükseliş büyük ölçüde azaltılacak. İşte bu noktada artık kurdaki gazin alındığını gören yatırımcı büyük ölçüde kkm den çıkış yapacak.
  • Rao  (25.03.24 17:45:22 ~ 17:48:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.