[]

taşınmayan kiracı

alışılagelenden farklı bir kiracı sorusuyla karşınızdayım :)

sorum evden çıkmayan değil eve taşınmayan kiracı hakkında. annem ocak ayında evini kiraya vermişti kiracı o zaman evi görmeye kendi başına gelmiş evi tutmuş aidat vs. ne gerekiyorsa ödemiş. anneme de sömestrde taşınacağız demiş. sömestr geldi geçti eve hala taşınan yok, aidatları (ki merkezi sistem olduğundan aidat da yüksek) kirayı aksatmadan yatırıyormuş ve herhangi bir sorun da yok. ev boş hala taşınan da olmamış, annem o apartmandaki komşularıyla görüşüyor hala onlar da sürekli soruyormuş senin kiracı taşınmadı diye. adam yakınlardaki bir devlet hastanesinde sağlık çalışanıymış başka da bilgi yok hakkında.

annem de endişe halinde başıma bir iş çıkarmasın kim oturmadığı eve aylarca kira öder yarın bir gün başıma iş gelmesin diye. ben de olmaz öyle şey diyorum da burası türkiye malum hiç çalışmadığımız yerden gelebiliyor sorular. bu konuda başımızı ağrıtacak bir şey yaşar mıyız yarın bir gün? evini kiraya veren kişinin kiracının ne yaptığı hakkında herhangi bir sorumluluğu olmuyor değil mi? öte yandan adamın kiraladığı yer sonuçta bize ne ister taşınır ister yıllarca taşınmaz kendi bileceği iş bence ama bilemiyorum yine de. yapmamız gereken bir şey ya da olası bir saçmalığa karşı kendimizi garantilemek adına alabileceğimiz bir önlem var mıdır?

 
yok eve giren çıkan da gören olmamış bir de herkesin yıllardır oturduğu geleni gideni bile tanıdığı bir apartman çok kalabalık da değil toplamda 8-10 daire var yabancı gören olmamış bu zamana kadar apartmanda :)

kiralayan kişiye sormadık açıkçası hala taşınmadın mı diye sormak ayıp gibi geldi bize ne sonuçta hesap sorar gibi dedik. tanıdık vs. olsa laf arasında sorulur da arayıp adamı hala taşınmadınıza gelecek bir konuşma yapmak da ayıp gibi geldi adamın kirasını ödediği evi sonucta diyerek.
  • in vino veritas  (24.03.24 19:30:49) 
yeni evlenecekler nikah düğün cenaze gibi durumlardan ertelenince geç taşınabiliyor, biri anlatmıştı yeni çift evi zaten 6 ay önce tutup üzerine aile büyüğü ölünce 6 ay sonraya erteleyip 1 sene boş eve kira ödemişlerdi.


  • eja  (24.03.24 21:57:32) 
Dediğiniz gibi adamın hanesi ister taşınır ister taşınmaz. Yapabileceğiniz çok birşey yok kafaya takacak birşey de yok.

Adamın eve taşınmamış olmasının size ne zararı olabilir? Yani fuhuş yaptıracak adam eve eşya koyar da yaptırır bir kere :D

Çok kafaya takdıysanız arayın sorun geçenlerde komşuya ziyarete gittim hala taşınmamışsınız. Noldu bir sıkıntı mı var vs diye. Yani hesap sorar gibi değilde hal hatır sorar gibi sorun.

Bunun dışında çok fazla yapabileceğiniz birşey yok gibi görünüyor.
  • nuevo  (25.03.24 09:34:40) 
@nuevo, adamın ne yaptığı ve neden taşınmadığı hiç umrumuzda değil aslında, başımıza iş açmasın sonra yeter düşüncesindeyiz. malum insanlar yanlış bankada hesap açtı diye mahkemelik oldu bu ülkede kestiremeyeceğimiz bir şey gelir mi başımıza diye bir fikir almak istedim duyurudan.


  • in vino veritas  (25.03.24 18:55:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.