[]

Yeşil pasaportla gezilecek ülkeler ve yerler ?

Yeşil pasaportumuzu aldık.Gezmek istiyorum.Yavaş yavaş gezilmesi gereken yerleri.Maddi durum olarak şu an öyle aham şaham bir gelirimiz yok.İki öğretmen maaşı.Yani rahat rahat gezecek bir gelirimiz yok. Bunun için seyahati planlamak gerekiyor.Ama gezerken rezillik çekmek de istemiyorum.Sadece saçmasapan masraflarım olmasın gezerken istiyorum. Sizce nereden başlanır gezmeye ve gezme planı nasıl yapılır ? Var mı takip ettiğiniz herhangi bir blog sayfa vb..




 
Basel Uluslararası Havaalanına uygun fiyatlı uçak buldum.
100-150 Km çapında bir alanda airbnb den rezervasyon yaptırdım. 4 ayrı lokasyonda. Şehrin büyüklüğüne, önemine göre, bazen 1 gün bazen 3 gün. Tren ve toplu taşıma araçlarını kullandım.
Freiburg, Strazburg, Colmar, Mulhouse gezdim. Sonra tekrar Basel den binip geldim. 7 gün.
sabah kahvaltılarını ucuz marketlerden aldığım malzemelerle hallettim. Bazen öğlen için sandviç de yaptım. Akşamları hep dışarıda yedim içtim.
Uçak dahil 2 kişi 1.200-Euro ya hallettim.
belki fikir verir diye yazdım.
  • ankarakecisi  (24.03.24 15:58:40) 
@ankarakesi çok makul ve verimli bir gezi olmuş. İlk gezin miydi.Biz de biraz da dil problemi var yani airbnbde kiralarken, tren toplu taşımada filan sıkıntısız nasıl hallediyorsunuz o süreçleri ?


  • ramazanali  (24.03.24 16:13:40) 
dil bilmek elbette avantaj ama herhangi bir sorun olmadığı taktirde kimseyle diyalog kurmanıza gerek kalmayabilir. internet paketiniz olduğu sürece her zaman translator kullanabilirsiniz, yaygın kullanılıyor.

Gitmeden evvel tüm uçak, tren, otobüs, müze vs biletlerini online alın. Airbnb’de de önceden ödeme yapıldığı için girişte ve evi kullanırken teknik bir sorun olmaması halinde ev sahibiyle irtibata gerek kalmıyor.

Çok subjektif bir konu ama çok kabaca avrupa’da yiyip içmekle türkiye’de yiyip içmek arasında büyük bir maddi fark yok (özel restoranlardan, michelin’den bahsetmiyorum tabii). hatta kalite ve porsiyon konusuna girersek ucuz bile denebilir bazı spesifik örnekler. Asıl gider ulaşım (şehir içi ulaşım dahil) ve konaklama.

Bunları görece ucuza getirmenin yolu da düşük sezonda seyahat etmek, erken rezervasyon (ama çok da erken değil, daha pahalı olabiliyor), şehir merkezinde değil ama toplu taşımayla gidilebilecek mesafede kalmak, gitmeden önce o şehirle ilgili araştırma yapıp nokta atışı gidilecek yerleri işaretlemek ve bu yerler arasında geçecek zamanı hesap ederek yemek planlarını yapmak gibi yöntemler. biraz alışkanlık istiyor, geze geze tecrübe kazanacaksınız.

Ülke, şehir ve mevsimi seçtikten sonra youtube’dan bol bol o şehirle ilgili o mevsime ait vlog izleyin, çok faydasını görürsünüz turist tuzaklarından kaçınmak, daha keyifli gezmek için.
  • orient blue  (24.03.24 16:36:45) 
bence ilk gezinizde tura yazılın. o sırada hem yurtdışını iyi şekilde tecrübe eder, detaylara da hakim olursunuz.


  • noxie  (24.03.24 16:49:45) 
Uygun fiyatlı bir Balkan turu ile başlayabilirsiniz devamı gelir.


  • doharkoman  (25.03.24 01:25:33) 
Her şey dahil turlara bakılabilir. Ben olsam İtalya ya da Orta Avrupa ile başlardım.

www.prontotour.com
  • kendi helvasını kavuran zombi  (25.03.24 08:58:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.