[]

Bu kadar yabancı Zeytinburnu, Merter'de ne yapıyor?

twitter.com

ortadoğu'ya ve türki cumhuriyetlere bu kadar çok tekstil ürünü ihracatı yapılıyor mu burada? bunların çoğunluğu ülkelerinde satmak için alım yapmaya gelenler mi, yoksa buradaki atölyelerde çalışanlar mı?

teşekkürler.

 
Zeytinburnu İstanbul içindeki gettolardan biri orada çok sayıda Türk vatandaşı Türkistan göçmeni yaşıyor yeni gelenlerde kültürel yakınlık, ulaşım imkanları ve kira ücretlerinin ucuz olması gibi sebeplerle burayı tercih ediyorlar. Merter ise ticaretin kalbi kozmopolit bir yer aynı zamanda ulaşım için bir hub yabancıların fazla olma sebebi bu bence ama video seçmece olmuş özellikle yabancıları seçiyor. Yabancıların ve gettoların olmasını kültürel bir zenginlik olarak düşünüyorum keşke bizde de çin mahallesi falan olsaydı.


  • doharkoman  (23.03.24 14:23:36) 
Kaçak işçi. Sigorta yok. Bu bir zenginlik değil. Kayıt dışı işler ülke ekonomisine zarar verir. İşvereni zengin eder. İşveren vergi vermez. Suç yüzdesi artar. Halkın güvenliği tehlikeye girer. En son olayda bir üniversitede öğrencilere hastalık bulaşmış. Göçmenlerin kontrolsüz girişi hastalık getirir. Salgınlar ortaya çıkar. Sağlık sisteminde yük artar.


  • dissendium  (23.03.24 14:59:34) 
Başlığı bana şahsi mesaj olarak yazmak için kullanmışsınız keşke buradan yazsaydınız ben kurallara uyan biriyim fakat cevap verme hakkım doğduğu için yazıyorum konumuz kaçak işçi değil, yabancıları toptancı bir yaklaşımla kaçak işçi olarak varsaymışsınız velev ki dediğiniz gibi olsun kaçak işçi dünyanın her yerinde var Türkler de ABD de kaçak işçi olarak çalışıyor. Kaçak işçi ucuz iş gücü demek ucuz iş gücü dünya ile rekabet demek. Kaçak işçiliği onaylanıyorum fakat bu bir realite dünyada hükümetler ucuz iş gücü için belli oranda kaçak işçilere göz yumuyor özellikle üretimin Asya'ya kalmasından sonra bu durum çok daha hızlandı kaçak işçi kriminal suç işlemediği sürece devlet görmezden geliyor. Kaçak işçinin iş gücüne sağladığı katkı GSMH'yi büyütüyor ödediği dolaylı vergiler devlete ve halka dolaylı olarak yansıyor zaten kaçak iscilerin çalıştığı işlerde Türkler çalışmak istemiyor mesele maddiyat değil Türkler rahat ve konfor istiyor vergi meselesine gelirsek Türkiye'de zaten doğru düzgün vergi ödeyen yok bu yüzden devlet dolaylı vergi alıyor yani kaçak işçinin yaptığı harcamalarda devlete ve Türk ekonomisine zarardan çok katkı veriyor hatta bu konuda IMF'nin bir araştırması vardır ekonomik büyümedeki yarım puanlık büyüme sadece sığınmacılara ait olduğuna dair. Son olarak geçen hafta bir haber okumuştum sadece 1 yılda ABD'ye 50 bin Türk vatandaşı Meksika sınırı üzerinden kaçak olarak geçmiş.


  • doharkoman  (23.03.24 17:25:05) 
kaçak ve ucuz işçiler. sigortasız çalışıp birilerini zengin ediyorlar. ülkemizi mahvediyorlar kısacası. bizim vergilerimizle hastaneye gidiyorlar, belediye hizmetlerinden yararlanıyorlar. 1 kuruş da vergi ödemiyorlar. ister orta asyadan gelsin ister ortadoğudan. hiçbir farkları yok. toplu şekilde gelerek kendi kültürlerini kendi ülkelerindeymiş gibi yaşıyorlar.


  • paintov  (23.03.24 18:22:26) 
Sebebi Türkiye'nin dünyanın merkezi olması ve gelişen ekonomisine dayanamayan kişilerin koşarak gelmesi. Türk halkının da binlerce dolar olan, süper çalışma sartlarina rağmen işlere rağbet etmeyip sokaklarda gezmesi. Bunun sebebi hep türk halkı.

O yüzden umalim da kaçak çalışma daha da artsin, bu şekilde bütün batılı devletleri geçeceğiz.
  • logisticsmanager  (23.03.24 19:11:03) 
Ne yaptıkları çok da bilinemez ki.

Mesela bir 'Kültürel Zenginlik (!)' eğer anlattıkları doğruysa eğitim alıyormuş.

twitter.com
  • Mirket  (23.03.24 21:50:56) 
Çoğu ihracat yapıyor. Ben Gine'li bir öğrenciyle tanışmıştım 1 yıl önce.
Onunla birlikte o kadar çok mal gönderdik ki son 4 ay sadece bununla geçindim. Kendi işimi askıya aldım.

Biz tekstil, kapı kolu ,kilit, mobilya ,araba parçası oto ürünleri sattık.

Bazen ülkesinden gelen iş adamlarını gezdirdim, hem para kazandım hem birlikte gezdik.

Çok para kazanıyor ve çok para harcıyorlar. Avrupalılar gibi cimri değiller.

Şimdi okulu bitmedi ama buradaki sorunlardan dolayı vize aldı ve Lisbon'a yerleşecek. Turist olarak gelirse daha kolay çalışacağız ve polis memurlarının aşağılamalarına maruz kalmayacağız diye düşünüyoruz.

Orta Asya'dan öğrenci vizesiyle gelenler de yakınlarının iş yerinde çalışabiliyor. Burada öğrencilerin çalışması yasak ve enflasyon nedeniyle hesapları tutmayınca çalışmak zorunda kalıyorlar
  • hebanon  (23.03.24 22:54:27 ~ 22:59:47) 
Zeytinburnu evvel ezel özellikle Orta Asya'dan gelenlerin odak yeri gibi bir şeydir. Kendi TC vatandaşı nüfusunda da ora kökenliler çoktur. GORA'daki Japona benzeyen Zeytinburnu çocuğu Mehmet gerçek.


  • d max  (24.03.24 01:58:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.