[]

davlumbaz takma süreci nasıl işliyor

kiracımızın evine davlumbaz taktırmak istiyorum ama süreç nasıl işliyor?

davlumbaz'ı aldım diyelim teknik servis gelip kurulum mu yapıyor? evde davlumbaz'ın çıkışının olacağı bir bölüm yok. duvar mı kırılacak?


birde az ses çıkaran davlumbaz önerisi olan var mıdır? bütçe max 2.000-2.500 tl

 
baca yoksa karbon filtreli davlumbazlar var. duvarı kırıp dışarı mı verceksin? o kötü olur. baca olmalı.
karbon filtreli bakabilirsin.

evet alırsın kurarlar.
  • jelly bear  (22.03.24 21:45:25) 
@jelly bear şimdi baktım karbon filtreli davlumbazlara 4.000 bin den başlıyor. o zaman biz duvarı kırıp dışarı vericez 2.000 binlikten alacaz acaba duvarı kaça kırarlar şimdi sorum buna evrildi.


  • ayseee  (22.03.24 21:50:32) 
duvarı kırarsan ısı yalıtımı feci olur. bilemedim. balkon falan varsa belki


  • jelly bear  (22.03.24 21:56:10) 
Müstakil ev midir? Apartman dairesinde pek öyle şuradan baca açacağım olayı olmaz da.

Karbon filtre davlumbazlarda zaman zaman karbon filtrelerin yenilenmesi gerekir. Maliyetlidir yani.

Montajı normal şartlarda servisi yapar da şartnamesine uygun mesafede baca deliği ile elektrik tesisatını da hazır işter.

Baca deliği açma hususu, daha doğrusu bu olayda duvar delme konusu inşaat işi olduğu için pek bir rayic bedel yoktur. Kapıcının elinden bu işler gelir tanıdığı, ne koparırsam hesabıyla bir para ister diye düşünüyorum.
  • Mirket  (22.03.24 22:01:48) 
@Mirket aile apartmanı 1 katında kiracı var. diğer 3 kattada yıllar önce duvarlar kırılmış hepsine bacalı aspiratör takılmış. kiracının yaşadığı katta baca yok yapılmamış. şimdi kadın istedi bundan bi tane alayım diyorum mutfağa perde takmış oturma odasına yemek kokusu gitmesin diye..

kapıcı filan yok. yaşadığım yerde de usta'lık işler dert oluyor. iş bilen usta yok.
  • ayseee  (22.03.24 22:07:19 ~ 22:08:34) 
karbon filitreli al geç eğer usta problemi varsa problemsiz usta ile bile uğraşılıyor artık ustaların gelmedi zaten 500-600 den başlıyor aynı hesaba gelecek.
iyi marka değil alveus tarzı dandiklere bakın

  • eja  (22.03.24 22:17:05) 
Mahallede inşaat malzemesi satan, nalbur, hırdavatçı dükkanı var ise onların tanıdığı, bildiği ustalar vardır. Onlarla görüşüp fikir ve fiyat alın.

Davlumbaz ile baca deliği arasında alüminyum spiral boru vardır. O boru nereden geçirilmiş, nasıl tutturulmuş, kaç santimdir konularını önceden tespit etmek için komşuları ziyaret edip nasıl yapılmış konusunu inceleyin.

Davlumbazı alacağınız yerle o spiral borunun boyunu konuşun, sizin mi onların mı temin edeceğini öğrenin. Siz temin edecekseniz, o söylediğim nalburlarda boy boy satılır. Önceden temin edip hazırlayın ki, servis takabilsin.
  • Mirket  (22.03.24 23:16:23) 
ayrıca ocak ile davlumbaz arasında en az 65 cm olmalı, yoksa servis takmıyor.


  • g7mor  (23.03.24 15:21:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.