[]

Acana Mama Deneyimi

Selamlar
Acana markaya güvenip yıllarca alıp köpeklerimize verdik. Çevremize de önerdik.
Markaya sadakatimiz bizi Kaliteli içeriğe sahip olduklarına inandırmalarından kaynaklıydı.
İnandık, güvendik ve yanıldık.
Firma yetkilileriyle görüştük ve zararımızı tazmin edecek bir noktaya varamamamız sebebiyle CİMER üzerinden resmi olarak ilk aksiyonu aldık.
Şimdi de bu blog üzerinden bu tecrübemi detaylı olarak paylaşacağım.
Lütfen paylaşın ve desteğinizi esirgemeyin.
mamasikayeti.blogspot.com

 
açık değil. "Bu blogu okumaya davet edilmemiş görünüyorsunuz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız, blog yazarıyla bağlantı kurup bir davet isteyebilirsiniz."


  • summerjam0306  (22.03.24 19:26:55) 
Çok teşekkür ederim, eski blog ve acemilik. artık açık:)


  • matnokta  (22.03.24 20:51:15) 
geçmiş olsun malesef ki sorunsuz olsa dahi her mama her kediye köpeğe iyi gelmiyor, küfenmiş mama kabul edilebilir birşey değil, nd olması ayrı şaşırtıcı, saklama koşulları çok önemli hem evde hem de satıcının.
ilk sahiplendiğim gün iyi bir veterinere denk gelmiştim çok nokta atışı bilgiler vermişti, kedini köpeğini seviyorsan asla büyük miktarlada mama alma en fazla 3 kg al demişti.

  • eja  (22.03.24 22:11:04 ~ 22:12:14) 
Durumumuz yoktu okuyamadim blogtaki yaziyi ama evdeki hayvana cuval mama almayin bayatlar, bozulur. Az az sık alın. Internetten degil guvenilir petshoptan alin. İnternette ucuz diye sayilan mamalar sahte cikabiliyor.


  • instant crush  (22.03.24 22:31:56) 
Teşekkür ediyorum @eja yanıtınız için.
Küflenmiş olmasına da tamam dedik aslında. Olabilir yani. Ama firma ürünün arkasında durmuyor. Kanada’da dava açılmış bir ilgiliyle görüştüm ve mama hakkında vahim iddialar mevcut. Bir de markaya bu kadar güven duyarken bizim için tramvatik bir durum oldu.

  • matnokta  (23.03.24 00:01:31) 
Teşekkür ederim @instant crush amazondan alıyorum bir süredir mamayı. Gelen paketlerde çok fazla patlak çıkıyordu. Defalarca müşteri hizmetlerine koliyle gönderilmesini yazmama rağmen her şeyi kolileyen amazon mamaları kolilememekte ısrarcı.
Daha acı tecrübelerimi yazacağım, dilerim fırsat bulup okursunuz.

  • matnokta  (23.03.24 00:04:58) 
petlebi ve markamamadan alıyorum markamama daha ucuz petlebiye göre, bu sitelere güvenebilirsiniz. trendyol veya pazar usulü satış yapan firmalardan almayın


  • eja  (25.03.24 10:08:20) 
Acana isteseydi lot numarasını bulurdu sonrasında koptum. Yıllarca kullanıp belli bir dönemde şikayetlerin oluşması firmayı nasıl bağlıyor ben anlayamadım. Yıllarca memnuniyet söz konusu ki kullanım devam etmiş gibi görünüyor. Sorunun son paketlerde olduğu gibi bir izlenim edindim ben açıkçası. Burada üretici firmaya gidene kadar mamanın ne koşullarda bulunduğu ve bozulmuş olabileceği gibi daha makul ihtimaller var. Neticede dünya genelinde satılan, her mamada olduğu gibi şikayetler olabilen bir marka. Diğer taraftan en kaliteli mamayı veriyorum o nedenle alternatiflere kulağı kapatmak da çok saçma.

Yıllardır kedilerim köpeklerim var. En yaşlısı 10-9 yaşında kedilerime ilk zamanlar bende acana vermiştim ancak kedilerin içgüdüsel olarak su tüketimlerinin az olması, acananın tahılsız yüksek protein düzeyi nedeniyle ileride böbreklere ilişkin sorun yaşanabileceğini düşünerek kendim vazgeçmiştim.

4 yaşındaki Golden köpeğimize de ilk önce acana ile başlayıp sonrasında düşük tahıllı ND serüvenimizde ise acana da tahılsız mama olunca hayvanın hiç doymadığı sürekli arandığı, ND düşük tahıllı ise yiyecek konusunda daha rahat olduğunu, sokakta bile yürürken aranmadığını görmüştük mesela. Demem o ki her iyi mamanın her kedi - köpeğe iyi gelecek diye bir kural yok. Bunu biraz gözlemleyerek, fiziksel aktivitesidir vs karar verip açık fikirle olarak ona göre aksiyon almak lazım.
  • FAtE  (25.03.24 10:42:33) 
Çok büyük geçmiş olsun öncelikle.

Büyük konuşmak istemiyorum ama evde iki köpek var ve ikisinde de mide-bağırsak problemleri varken veterinerin verdiği mamayı beğenip almamanızda hatanın büyük kısmını sizde görüyorum. Mamalar tabii ki paketli gıda olduğu için bir noktada bozulabilir, hele ki et içerikli olduğu için çok daha dikkatli olmak lazım.

Köpekçiklere çok üzüldüm, umarım bir daha hiç karşılaşmazlar böyle bir sorunla...
  • silverleaf  (25.03.24 10:46:35) 
Teşekkür ediyorum @silverleaf
Çok araştırdım, çok deneyimledim diyerek kulakları kapadık, hata ettik.
Acana’ya güvenerek de.
Kendileri mars’a satıldı, bu sebeple kalitede de farklılıklar oluşacaktır.
Bizim gibi sevdiklerine daha iyi şartlar sağlamak adına bir şeylerden fedakarlık yapan aileler bilsin de canı sıkılmasın diye yazdım, yoksa
Pablo da eva da iyi, üzülmeyiniz.
teşekkür ederiz iyi dilekleriniz ve hisleriniz için, umalım hiçbirisi karşılaşmasın, hep gülsünler.
  • matnokta  (27.03.24 18:54:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.